Tre danske landshold nærmer sig kamp om EM-medaljerne | Golf.dk
Danmarks pigelandshold er sikre på at få medalje med fra EM i Spanien efter et vildt comeback for anden dag i træk.

Foto: EGA

Danmarks herrelandshold sluttede på fjerdepladsen ved EM i Sverige.

Foto: EGA

Damelandsholdet

Foto: Anders Thomsen

Drengelandsholdet

Foto: Martin Kold

Tre danske landshold nærmer sig kamp om EM-medaljerne

09/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

For et år siden hentede Danmarks herrer og damer bronze ved EM, og der er chance for, at de igen kan få metal om halsen. 

Efter 36 hullers slagspil kvalificerer de otte bedste nationer sig til Flight A og kvartfinalerne, og både herrer og damer er på syvendepladsen efter første runde.

På Sardinien er damerne i aktion, og tirsdag var især Sofie Kibsgaard i hopla på Is Molas Resort. Hun lavede en håndfuld birdies og lagde sig på en delt femteplads i -4. 

Efter fredagens sejr i DILAC lagde Puk Lyng Thomsen også ud med en runde under par. -1 svarer til en delt 34. plads. 

I det hele taget var det en solid kollektiv indsats fra de rød-hvide damer. Cecilie Finne-Ipsen og Cecilie Brøgger Nielsen er i par, mens Karen Fredgaard leverede den sidste tællende score i +1. 

Med en samlet score i -4 er danskerne fire slag foran Irland på niendepladsen. 

Herrerne har mindre line at give af efter et udlæg i +6. Fra deres syvendeplads er danskerne kun to slag foran Østrig og Frankrig på en delt ottendeplads, mens yderligere to lande er i +9.

Mesterskabet finder sted på den anden side af Øresundsbroen på Ljunghusen Golfklubb. Sjette hul var danskerne helt overlegne på. Både Andreas Hillersborg, Alexander Frances og John Axelsen fik eagle på par fem hullet. 

Hillersborg og Rasmus Neergaard-Petersen deler 21. pladsen i par, mens Frances, Axelsen og Hamish Brown følger i henholdsvis +1, +2 og +3.

Af de fire landshold fik Danmarks piger det bedste udgangspunkt, da deres europameterskab startede på Parador de El Saler syd for Valencia. En total i +15 giver en femteplads, og med 12 slag ned til Schweiz på niendepladsen er der store chancer for at se danskerne i kvartfinalerne. 

Natacha Høst Husted, Anne Normann og Alberte Thuesen indledte alle turneringen med runder i 73 slag, +1, hvilket rækker til en delt niendeplads. Søstrene Amalie og Cecilie Leth-Nissen bidrog også til holdscoren med runder i henholdsvis +4 og +8, mens Olivia Grønborgs 81'er blev sorteret fra.

Til gengæld blev første runde en trist affære for drengene på Golf de Chantilly nord for Paris. Af de 16 lande til start er Danmark delt nummer 14, og med en total i +32 har de 14 slag op til top-8.

Det er ikke en umulig opgave, der venter onsdag, men der skal diskes op med væsenligt bedre spil end på første runde, hvor både Mikkel Schmitt og Mads Laage Hansen var 10 over par. 

Kun en af de to blev tællende til holdscoren, men hvert eneste af Rasmus Bofills 80 slag, +9, og Jamie Tofte Nielsens 79 slag blev noteret til Danmarks total.

Det gik bedre for Sebastian Friedrichsen, som i 2018 var med til at vinde det uofficielle VM for juniorer. Han er på 36. pladsen efter en 75'er.

Bedste mand var Jonas Thygesen med en 73'er, +2, Det giver en delt 23. plads, kun tre slag fra top-10.

Stillingen hos damerne
Stillingen hos herrerne
Stillingen hos pigerne
Stillingen hos drengene

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer