Tre af verdens fire bedste kæmper med om WGC – Mexico Championship | Golf.dk

Tre af verdens fire bedste kæmper med om WGC – Mexico Championship

23/02 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

World Golf Championships blev skabt i forsøget forsøget på at samle verdenstoppen flere gange i løbet af året end til majors alene. Det er i store træk lykkedes, men ikke alle fra den absolutte elite stiller op. I denne uges Mexico Championship mangler Brooks Koepka, Patrick Cantlay og Tiger Woods – verdens nummer to, seks og ni. 

Det til trods er toppen af stillingen en overflod af stjernenavne inden de afgørende 18 huller på Club de Golf Chapultepec i Mexico City.

Jon Rahm var nede som nummer 22 ved indgangen til weekenden, men verdens nummer tre leverede noget helt specielt lørdag. Efter syv huller var Rahm seks under par, og selvom han gav et slag tilbage derefter, var spanieren hurtigt tilbage på bidiejagt.

Da Rahm nåede til det 144 meter lange 17. hul, var han otte under par for dagen. Det blev endnu bedre, da han sendte bolden direkte mod pinden, så den hoppe én gang og derefter forsvinde ned i koppen for en hole-in-one.

- Der var 123 meter (justeret for den tynde luft luft red.). Jeg havde slået en trekvart 52 graders wedge på 16. hul, som pitchede 119, så jeg sagde til mig selv, lad os slå et slag præcis magen til. Den landede tre meter kort af hullet – så jeg slog den 120 – og den hoppede i hul. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det er bare et af de heldige øjeblikke, hvor man har det præcis samme slag to gange i træk, så muskelhukommelsen kan hjælpe til, sagde Rahm efter runden.

En par på 18. hul gav en ny banerekord i 61 slag, 10 under par. Den score bragte ham helt frem til fjerdepladsen i -11. Den deler han med Bryson DeChambeau og Rory McIlroy.

DeChambeau åbnede tredje runde med birdie, eagle, og et par huller senere bragte han sig fire under for dagen og et godt stykke fri i toppen af stillingen. Resten af runden blev en anden fortælling.

Ulykkerne startede på sjette hul, hvor han blev nødt til at lægge op i sit andetslag. En wedge mod en pind i bagkant af green landede alt for kort og spandt tilbage i vandet. Det førte til en doublebogey, og da bag-ni bød på tre bogeys og kun en enkelt birdie, stod der 71, par, på det scorekort, DeChambeau underskrev.

McIlroy førte turneringen efter første runde, men siden har han ikke været i højeste gear. For anden dag i træk satte han slag til på greens i forhold til feltet. Ikke desto mindre holder verdens nummer ét sig inde i kampen om sejren efter en runde i 68 slag.

Denne uge tangerede McIlroy Nick Faldos 97 uger som nummer ét på verdensranglisten. Mandag kan nordireren måske indtage tredjepladsen efter Tiger Woods og Greg Norman på egen hånd, men der er ingen garanti for, at han fortsat vil ligge på førstepladsen. Vinder Jon Rahm, skal McIlroy slutte i top-3 for at holde spanieren bag sig. 

Rahms bedste placering på OWGR i karrieren er en andenplads, men han havde ikke lyst til at tænke for meget over muligheden for at klatre helt til tops.

- Der er stadig en turnering at spille, 18 huller. At blive nummer ét i verden ville være komplet. Det er en konsekvens af at spille godt, så jeg har 18 huller mere. Hvis jeg gør mit arbejde i morgen, så kan vi tale om det der, sagde Rahm.

DeChambeau, McIlroy og Rahm har fire slag til toppen af stillingen. Den indtager nummer fire i verden, Justin Thomas. Den 26-årige amerikaner indledte dagen med en bogey og sluttede den på samme måde. I midten af den bogeysandwich blev der plads til otte birdies, så det blev til en score i 65 slag.

Samlet nåede Thomas til -15, og han går ind til søndagens afgørelse med et slag ned til Erik van Rooyen og Patrick Reed på andenpladsen.

Mens resten af top-6 i tabellen er blandt de 16 bedste spillere i verden, er 30-årige van Rooyen blot nummer 52. Sydafrikaneren har kun vundet en enkelt turnering på europatouren og har ikke et cv, der på nogen måde kan måle sig med konkurrenternes. 

Ikke desto mindre holdt han sig i spil til sejren med en 67'er - samme score som Reed kom rundt i. De er begge 14 under par og har gode chancer for at vinde årets første World Golf Chapionship, hvor førstepræmien er på hele 1.785.000 dollars.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer