Tourpro mener, at digitale baneguides kan distrahere | Golf.dk
Frederik Andersen ser frem til at spille med holdet i finalespillet i Santander Divisionen

Tourpro mener, at digitale baneguides kan distrahere

13/04 - 2018 | Martin Rahbech

En ny sæson på ECCO Tour venter på Frederik Andersen fra Odense Eventyr.

Det er den anden sæson for 25-årige Frederik Andersen, der i 2015 blev færdig på college på Baylor University og turnede pro til 2017-sæsonen.

ECCO Tour tager hul på et helt nyt koncept med digitale baneguides og altså et farvel til de ”gammeldags” baneguides i papirformat.

- Jeg har aldrig min telefon fremme. Hvis man har telefonen fremme, bliver man nemt distraheret fra spillet. Måske er der en besked eller en mail, der popper up. Så der vil være en tilvænning, og jeg tager mine guides med fra sidste år. Jeg kan godt se potentialet, men det dræber lidt det samvær, der er på banen, hvis alle har fokus på deres telefon, siger Frederik Andersen til Golf.dk

Han slår dog fast, at han tager udfordringen op.

- Jeg er lidt skeptisk, men jeg skal nok gå ind til det med et åbent sind. Der kommer også nogle spillermøder, så vi kan få snakket det igennem, siger Frederik Andersen.

Uanset om baneguiden er digital eller på papir, så handler der jo om spillet, og her har Frederik Andersen også et åbent sind til at starte sæsonen med.

- På trods af winter series og to træningslejre, forventer jeg ikke at være i topform. Jeg har arbejdet teknisk og langsigtet og regner ikke med at storme fra land men nærmere bygge spillet op i løbet af sæsonen, siger Frederik Andersen, der senest var på træningslejr med Odense Eventyr på Porto Santo.

Sæsonen starter på ECCO Tour med den digitale baneguide på Rømø 25. april.

User Comments:

 • KIKKERT

  15/04 - 2018 | Chano John Jensen

  Burde alle pro'er eller deres caddy ikke bare have en kikkert, ligesom os dødelige amatører. Det ville spare dem meget tid, og de vil helt slippe for at måle/skridte banen op inden.

 • Digitale baneguides

  13/04 - 2018 | Jacob Markussen

  Jeg vil lige tilføje at GLFR, som ECCO Tour spillerne skal bruge, ikke kræver at telefonen har nogen form for netforbindelse mens man spiller. Vil man undgå distraktionen fra fx mails og sms'er mens man spiller - og i øvrigt spare en hulens masse strøm - skal man blot slå sin telefon i Flight Mode efter baneguiden er downloadet. Så har man alle fordelene ved en GPS baseret baneguide og kan fokusere på spillet :-)

 • Digitale baneguides

  13/04 - 2018 | Jørgen Peter Wassmann

  Deler Frederik Andersens bekymringer. Vi skal nok have en eller anden lysstærk tablet monteret på baggen - men skal den være online, eller skal det "kun" være en pdf-reader ? Hmmm.

 • Digitale baneguides

  13/04 - 2018 | Leif Sørensen

  Det er egentlig en underlig vej ECCO Tour går. Tidligere har de slået sig op på at spildtiden på golfbanen skulle minimeres. Men en digital baneguide er da lige at gå den anden vej.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer