To tour-vindere skaber online-træningskoncept for kvinder | Golf.dk
Karen Margrethe Juul (t.v.) og Charlotta Sörenstam er de kvindelige proer bag My Time for Golf.

Foto: Privat

To tour-vindere skaber online-træningskoncept for kvinder

30/01 - 2021 | Jesper Frigast Larsen

Mænd må gerne være med. Men der skal ikke herske tvivl om, at målgruppen for Karen Margrethe Juul og Charlotta Sörenstams nye online-træningskoncept "My Time for Golf" er kvinder, der spiller golf. De to tidligere tour-proer og amatørlandsholdsspillere har udviklet konceptet sammen med e-learning- og marketingeksperten Camilla Nymann.

De to proer er ikke hvem som helst. 45-årige Karen Margrethe Juul vandt Nykredit Masters på LET Tour i 2006 og spiller stadig divisionsgolf for Simon's, og 47-årige Charlotta Sörenstam - søster til Annika, en af golfhistoriens bedste kvindelige spillere - vandt Standard Register PING på LPGA Tour i 2000. Sörenstam bor i Florida og arbejder som golftræner, mens den civilingeniør-uddannede Juul er global arbejdsmiljøekspert hos Haldor Topsøe A/S.

Kontakten mellem Karen Margrethe Juul og Camilla Nymann blev skabt via Nymanns mand, der er kollega med Juul hos Topsøe. De to blev hurtigt enige om, at der findes meget golfundervisning på nettet, men ikke noget, der er skabt specifikt til kvinder af kvinder. Det måtte de gøre noget ved.

- Det er ikke et "me too-projekt", men der er nu engang forskel på mænd og kvinder, også i golf. Vores erfaring er, at kvinder skal trænes lidt anderledes end mænd. Vores mission er at hjælpe kvinderne med at forstå de tekniske og mentale aspekter af golfspillet, både når de spiller, og når de står på træningsbanen, så de på den måde får mere udbytte af deres træning. At træne golf skal være både tidsbesparende, udbytterigt og sjovt. Kvindernes bruger deres egen tid på det - derfor navnet "My Time for Golf" - og det hele må gerne være lidt lækkert, siger Karen Margrethe Juul.

Det gik dog hurtigt op for Juul, at med fuldtidsjob og en familie med mand og to børn ville det tage alt for meget tid for hende at udvikle den golfmæssige del af konceptet alene. Så Juul tog fat i sin gamle veninde Charlotte Sörenstam, der straks var med på ideen, og som i Florida har optimale forudsætninger for at få optaget de videoer, som er en væsentlig del af online-kurset.

- Vores mål er at blive anerkendt som den bedste udbyder af online-golfinstruktion til kvindelige spillere i verden. Vi vil ikke erstatte den personlige træner, men være et supplement, som kvinder altid kan tilgå – både på banen og derhjemme. Samtidig vil vi også gerne give lidt tilbage til den sport, som har givet os selv så meget, og dele ud af de mange erfaringer, som vi har gjort os gennem vores lange golfkarriere, siger Karen Margrethe Juul.

My Time for Golf blev lanceret den 1. oktober 2020 med det første kursus, der er rettet mod begyndere. Kurset indeholder 14 kapitler, og prisen er USD 147,- svarende til ca. 900 kr. For det får man ikke blot instruktion i alle spillets aspekter i let forståelige videolektioner, men også en introduktion til selve golfspillet med historie og ordlister, en illustrativ gennemgang af golfreglerne og en unik pakkeliste med alt, hvad man altid skal huske at have med i sin golfbag. Der hører også en ekstra bonus med, hvor Juul og Sörenstam tager hul på den mentale del af golfspillet, og har man først købt kurset, får man også adgang til en lukket Facebook-gruppe, hvor Juul og Sörenstam kan interagere med kursisterne.

Kurset er indtil videre kun på engelsk, men Juul og Sörenstam overvejer, om der vil være behov for f.eks. en svensk og/eller dansk version, ligesom en app til brug på træningsbanen er under overvejelse. Planlægningen af det næste kursus for mere øvede spillere er allerede i gang.

- Vi håber, at vi med My Time for Golf har fundet et behov hos de kvindelige golfspillere, som ikke har været dækket indtil nu, siger Karen Margrethe Juul.

Noget kunne tyde på det. For selvom initiativtagerne ikke er begyndt at tjene penge på projektet endnu, er det dog i løbet af de første 3-4 måneder trods vinter, corona og begrænset markedsføring lykkedes at sælge nok kurser til, at etableringsomkostningerne er tjent hjem. Kurset findes på mytimeforgolf.com.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,579,762
 • Unique Visitor:155,507
 • Registered Users:162,874
 • Unregistered Users:31,201
 • Blocked Users:12,428
 • Published Nodes:15,997
 • Unpublished Nodes:305
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:34.234.223.227
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:722
  • This week:66,757
  • This month:332,160
  • This year:2,580,252

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk