Top-3 placering i sæsondebuten til Line Toft Hansen | Golf.dk
Line Toft Hansen spillede tre runder i par eller bedre under ugens turnering i Hamborg.

Foto: Brian Rasmussen

Top-3 placering i sæsondebuten til Line Toft Hansen

19/05 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

I sin eneste turnering tællende til verdensranglisten i 2018 blev Line Toft Hansen nummer to. I sin sæsondebut i 2019 hentede hun en tredjeplads.

Det 19-årige talent fra Hillerød har været plaget af vedvarende håndledsproblemer, men evnerne er intakte. Toft Hansen gik ind til finalerunden ved German International Ladies' Amateur Championship på en delt sjetteplads – blot en af fire danskere inden for tre slag af førstepladsen – og med en runde under par vandt hun tre placeringer.

Hillerød-spilleren lavede to tidligere birdies på finalerunden, inden Hamburger Golf Club tog tre slag tilbage midt på runden. Der var en stor afslutning i vente, og med birdies på banens to sidste huller kom hun rundt i 70 slag, -1 for en samlet score et slag over par.

Mens der var tæt løb på vej ind til søndagens afgørelse blev afstandene større i løbet af de sidste 18 huller. Tyske Sarina Schmidt lå delt på førstepladsen efter tre runder, og med dagens bedste score i 66 slag nåede hun til -5 samlet og vandt med tre slag foran landsmanden Paula Kirner.

Blandt danskerne havde Sofie Kibsgaard det bedste udgangspunkt for at løbe med sejren, og hun præsterede både en hole-in-one og tre birdies under finalerunden. Alligevel løb scoren op i 72 slag, og det betød et fald i stillingen til femtepladsen.

Den fik hun lov at dele med Marie Lund-Hansen, som gik banen i 70 slag for at nå til +2 samlet.

Trods en eagle på 17. hul brugte Louise Markvardsen 74 slag. Den flotte afslutning betød, at hun sneg sig med i top-10 på en delt niendeplads i +4.

Der var flere danske eagles i det nordtyske. Cecilie Finne-Ipsen leverede en tidligt under sin afslutningsrunde i 70 slag. Det gav et spring frem til 19. pladsen i +8. Hun sluttede et slag foran Fie Olsen (par 71), som var fire under par på de sidste seks huller takket være to birdies og en eagle.

Den sidste danske finalist, Smilla Sønderby, sluttede på 45. pladse efter en finalerunde i 73 slag.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer