Tom Lewis sejrede for anden gang i Portugal Masters | Golf.dk
Tom Lewis hentede sin anden sejr på europatouren på samme bane, hvor han vandt Portugal Masters for syv år siden.

Foto: Getty Images

Tom Lewis sejrede for anden gang i Portugal Masters

23/09 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Tom Lewis lignede ”the real deal”, da han i sin kun tredje professionelle turnering tilbage i 2011 vandt Portugal Masters. Hvad der fulgte var i stedet en række svære år, og for få uger siden fandt han sig langt nede på diverse pengelister.

Formen vendte med en sejr i challengetourens Bridgestone Challenge og en tredjeplads i Kazakhstan Open, og det var med de glimrende resultater, han kom til Dom Pedro Victoria Golf Course på Algarve-kysten.

Ikke meget tydede på, at der var en ny triumf i vente, da han lagde ud med en runde over par torsdag på en dag, hvor alle andre væltede sig i birdies, men derfra fandt den 27-årige englænder storspillet frem. 

Runder i 63, 61 og 66 gav enn total i -22, et slag bedre end i 2011. Det rakte til en sejr på tre slag ned til Eddie Pepperell og Lucas Herbert. 

Lewis startede finalerunden to slag efter Herbert men var et slag foran sin australkse spillemakker i førerbolden, da de nåede teestedet på det svære 18. hul. Der endte Herberts drive og titeldrømme i vandet. En doublebogey resulterede i en runde i par og en delt andenplads.

- At være tilbage her i Portugal og spille på den måde med sådanne tilskuere- jeg har det fantastisk lige nu. Jeg tror, denne her sejr betyder mere end den første. Det betyder en hel del at komme her og vinde igen. Nummer to ville altid være mere betydningsfuld, på grund af hvor meget jeg har været nødt til at arbejde for den, sagde Lewis til europatouren.

For Thorbjørn Olesen og Sergio Garcia var tankerne ikke kun rettet mod et topresultat denne uge. Portugal Masters fungerede som den sidste forberedelse til Ryder Cup, og kaptajn Thomas Bjørn kan være godt tilfreds med deres resultater.

Garcia åbnede finalerunden med en eagle på det 408 meter lange hul et, og han gik en fejlfri 65er for at rykke frem til en delt syvendeplads i -15. Det er Garcias første top-10 placering siden Open de France midt på sommeren.

Olesen brugte 67 slag søndag og sluttede på 20. pladsen i -12 side om side med den forsvarende mester, Lucas Bjerregaard (69).

I sit første klarede cut siden juli blev det til en delt 34. plads for Lasse Jensen. Han spillede de sidste 18 huller i 69 slag og endte samlet 10 under par. Søren Kjeldsen sluttede tre slag længere tilbage på 56. pladsen.

Link til resultatet
 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer