Tilbage fra de døde: Winther kan klare cuttet efter birdiestime | Golf.dk

Tilbage fra de døde: Winther kan klare cuttet efter birdiestime

15/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Torsdag brugte Jeff Winther 80 slag. Karrierens næsthøjeste runde på europatouren efterlod ham langt nede i stillingen med kun tre spillere under sig og otte slag op til cutgrænsen.

Magical Kenya Open hedder ugens turnering, og det krævede også noget magisk, hvis Winther skulle med videre til weekenden. Men det er ikke for ingenting, den snart 31-årige dansker er sluttet som nummer 14 og 12 i sine seneste turneringer, og fredag var storspillet tilbage.

Efter fire huller på Karen Country Club – opkaldt efter Blixen – var Winther et slag under par, og derfra indledte han en rasende opstigning gennem feltet. Havde tabellen været under vand, var den tidligere greenkeeper uden tvivl endt med dykkersyge, for i løbet af otte huller lavede han syv birdies.

Pludselig var han otte under par for dagen, og i +1 på dén total, der ligner cutgrænsen. Desværre udeblev fuglene på de sidste seks huller, og i stedet lavede han en bogey på 17. hul.

64 slag blev det til, en tangering af karrierens laveste runde, og den laveste runde fredag i Nairobi indtil videre.

Måske bliver den samlede score i +2 ét slag for mange til at komme med til weekenden. Måske ikke. Winther var i uden for top-80, da han skrev under på sit scorekort, og i skrivende stund er han freme som nummer 73. Top-65 klarer cuttet.

Blandt danskerne er det ikke kun Winther, som kommer til at vente i spænding. Med en runde i par sluttede Martin Leth Simonsen også +2 for de 36 huller i sin sæsondebut.

Mens de endnu ikke ved, om der er et stykke arbejde at gøre lørdag og søndag, så er Thomas Bjørn sikker på at få en teetid. Den 48-årige tidligere Ryder Cup-kaptajn var velspillende under anden runde og det var kun et layup ud i nogle buske, et drop og en doublebogey, der gjorde, at scoren ikke blev bedre end 70 slag, -1.

Bjørn sluttede dagen med et fire meter putt for birdie, og med den rykkede han til -2 og frem på en foreløbig 21. plads.

Den fjerde danske deltager, Lasse Jensen, gik på banen klokken 12.00 dansk tid. Han er i par på 42. pladsen.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer