Tiger Woods: Vinderinstinktet intakt | Golf.dk
Hvem kunne andet end at blive rørt, da Tiger Woods sidste april jublede på Augusta efter 11 års majortørke.

Foto: Getty Images

Tiger Woods: Vinderinstinktet intakt

09/11 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Det er tidlig eftermiddag søndag d. 14. april 2019. I Augusta, Georgia, er der ved at blive skrevet historie. En mand klædt i sorte bukser og rød polo står i højre side af 15. fairway på Augusta National, 214 meter fra den traditionelle søndagspind i venstre side af green. Han har del i førstepladsen, og en femte grøn jakke er indenfor rækkevidde.

Spilleren er naturligvis Tiger Woods; enigmaet som alle kan genkende men ingen kender. Han har stået i stampe på 14 majortitler i 11 år, og 13 spillere er blevet hyldet som vinder af The Masters, siden Woods selv senest triumferede på den ikoniske bane.

Muligheder er blevet forspildt i løbet af de golde år, siden han vandt US Open i 2008 og ødelagde sit privatliv i 2009. Tiger har flere gange været henvist til tanker om ”hvad nu hvis?”. 

En af de største chancer i en major kom seks år tidligere, og her var det netop 15. hul på Augusta – samt egen dumhed – som spændte ben for det største navn i golf.

SLØSERI KOSTER DYRT

I løbet af fredagen i 2013-udgaven af Masters havde Woods del i førstepladsen, og da han slog sit tredjeslag mod 15. hul, lignede det, han skulle rykke alene i front og tage et stort skridt mod majorsejr nummer 15. 

Det var i 1935, at myten omkring The Masters begyndte. Gene Sarazen slog ”the shot heard around the world”, andetslaget for albatros på 15. hul, der førte til sejren i den anden udgave af turneringen. 

Tigers wedgeslag 78 år senere kunne høres over det meste af Augusta National, og kort efter blev det debatteret over hele kloden. Bolden ramlede ind i pinden og blev skudt tilbage i søen kort af green. En glimrende chance for birdie blev forvandlet til en bogey, og senere blev den justeret til noget endnu værre. 

Uden at tænke sig om havde Woods taget et “ulovligt” drop, og der fulgte en lang og kringlet proces, inden han fik lov til at spille med i weekenden. Efter en regelændring kort tid forinden blev det muligt at tildele superstjernen en straf på to slag i stedet for en diskvalifikation for at skrive under på en for lav score. På den måde blev en næsten garanteret birdie på 15. hul forvandlet til en triplebogey.

Efter 72 huller var de fire slag forskellen på en delt fjerdeplads og en plads i omspillet mellem Angel Cabrera og Adam Scott.

AFGØRELSENS ØJEBLIK

I 2019 er hullet igen dømt til at blive afgørende. Med 214 meter til hullet bliver 43-årige Woods og caddien siden 2011, Joe LaCava, enige om et 4-jern. Der venter et krævende slag til den lille, velbeskyttede green. Er kontakten med bolden ikke ideel, truer vand kort af green. Et for langt slag giver et krævende indspil, som også hurtigt kan ende tilbage i søen.

I de to sidste majors i 2018, spillede Tiger sig ind i titelkampen om søndagen, men han formåede ikke at sætte det afgørende stød ind. Nu har han muligheden for at leve op til sit omdømme som spillets bedste afslutter; som manden der kan holde hovedet koldt, når alle andre begynder at skælve.

Bolden starter i højre side af green og begynder hurtigt at arbejde sig tilbage mod midten.

- Bite, down... down ball. Down, lyder bønnerne fra Woods, og efter et årti med hovedsageligt modgang både på og uden for banen lytter bolden. Der er nervøsitet i stemmen, men svinget er kontrolleret og kropssproget roligt – præcis som man kunne opleve Tigeren mange år tidligere. Bolden lander midt i green og giver et eagleputt på 14 meter. Han to-putter stensikkert for birdie og førstepladsen. Teeslaget på 16. hul kommer til hvile en meter fra hullet, og dermed er sejren reelt set i hus.

- Det reneste slag, jeg slog, var andetslaget ind til 15 - gennem skoven, lige op i luften og fik den drejet rundt, siger Woods, da han ti måneder senere husker tilbage på sejren under et videoopkald med repræsentanter for de største amerikanske publikationer.

Woods lod konkurrenterne spænde ben for sig selv, mens han selv gjorde lige præcis tilstrækkeligt til at løbe med sejren. Vi så det så mange gange gennem 90’erne og 00’erne, og nu var Tiger Woods til at kende igen.

- Det har været utroligt for mig og min familie at være en del af det her, og for mig at være Masters Champion. Det er vildt, at det på en eller anden måde alt samme faldt i hak den ene, magiske uge, og at have så mange ting, der går godt den uge. Det er, hvad man har brug for, hvis man skal vinde sådan en turnering, siger Woods.

Titelforsvaret – og jagten på den sjette grønne jakke - indledes 12. november.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,230,091
 • Unique Visitor:145,318
 • Registered Users:162,214
 • Unregistered Users:31,160
 • Blocked Users:12,415
 • Published Nodes:15,821
 • Unpublished Nodes:300
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.238.70.175
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:183
  • This week:69,739
  • This month:287,421
  • This year:2,230,521

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk