Tiger Woods: 10 år uden en major | Golf.dk
Tiger Woods vandt 14 majors mellem 1997 og 2008. Det er ti år siden, han har vundet en af golfens fire store.

Foto: Getty Images

Tiger Woods: 10 år uden en major

12/06 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

10 år gået, siden Tiger Woods humpede 91 huller på vej mod sejren i US Open. Det var 14. gang han sluttede øverst i en major, og med sine 32 år, af mange betragtet som en golfspillers bedste alder, var det kun et spørgsmål om tid, før han ville overgå de 18 majors, Jack Nicklaus vandt et par generationer tidligere.

Sådan gik det ikke. Lidt over et år senere bragede Woods ind i en brandhane nær sit hjem i Orlando, og efterfølgende blev de utallige affærer gjort til forsidestof i månedsvis. 

Siden fulgte talrige operationer, og selvom Woods vandt fem gange i 2013 og generobrede verdensranglistens førsteplads, så kom han aldrig til at dominere som i sin storhedstid.

Om det er sjælen eller kroppen, så står det klart, at Woods ikke længere er den spiller, som for et årti siden vandt golfens mest modbydelige test med et brud på en knogle i benet. 

Denne uge på Shinnecock Hills er det tre år siden, han senest deltog i en US Open, det er næsten fem år siden, han senest vandt en turnering, og den 42-årige superstjerne har altså nu set 39 majors i træk gå til andre spillere.

- Jeg synes, jeg har haft en række chancer for at vinde en major siden US Open 2008, og det er ikke lykkedes. Den følelse kan jeg ikke lide. Jeg havde et godt stræk, hvor jeg vandt nogle stykker, men desværre har jeg ikke gjort det i løbet af de senest 10 år. De første år af min karriere gjorde jeg det godt, sagde Woods på sit pressemøde tirsdag.

Mønsteret i majors minder om sæsonen 2018, hvor Woods er vendt tilbage til professionel golf på fuld tid. I sine ni turneringer på PGA Touren har Woods kun misset et enkelt cut, og seks gange er han sluttet i top-25. Der har været masser af golf på højeste niveau, og enkelte gange har han spillet med om titlen søndag. Med en andenplads som sit bedste resultat har Woods en ambivalent følelse omkring de første fem måneder af sit comeback.

- Man kan se det på to måder. Jeg har givet mig selv chancer for at vinde, hvilket jeg ikke vidste, om jeg nogensinde vile komme til igen, men samtidig er jeg ikke glad for, at jeg ikke vandt, for jeg elskede følelsen af at være der.

Jeg havde en chance i Valspar. Jeg trillede en bombe i der på hul 17. På Bay Hill var jeg kørende med et par huller igen. Jeg har haft chancer, og jeg er taknemmelig for de chancer. Jeg vidste ikke, om jeg ville få dem igen. 

I 2015 fik Woods den samlede golfverden til at græmme sig, da han mistede evnen ti at chippe, men det var ingenting i forhold til den ydmygelse, han led i foråret 2017, da han høj på smertestillende medicin blev anholdt for at køre bil i påvirket tilstand. Selvom det ikke er blevet til sejr endnu, så er Woods nået langt i forhold til for et år siden.

- Jeg havde lige fået lov til at begynde at gå igen, at begynde at bevæge mig en smule. Jeg var ikke blevet clearet til at løfte vægte endnu. Så det handlede bare om at skabe et liv igen. Glem alt om golf. Kan jeg tage del i mine børns liv igen? Det er noget, jeg gik glip af i et par år, så det var det primære mål¨.

- At gå fra det til hvor jeg er nu- jeg havde ingen forventninger om at nå så langt. Meget af det her er ren bonus, når jeg kigger på, hvor jeg var. At have chancen for at spile USGA turneringer, at spille mod de bedste spilere i verden, det er en fantastisk følelse, en jeg ikke tager for givet, sagde han.

Woods, en tredobbelt vinder af US Open, er nummer 80 på verdensranglisten, mere end 1100 pleceringer bedre end for syv måneder siden. Det vil dog være svært at finde 79 spillere med en bedre chance for at vinde på Shinnecock Hills.

Nok er det 10 år siden, han har vundet en major, men han har været eminent i alle dele af spillet i 2018- bare ikke alle dele på samme tid. Den seneste hindring på vej mod en titel har været putteren, men på sit pressemøde gjorde han det klart, at der er blevet arbejdet hårdt greenen i baghaven i hjemmet på Jupiter Island.

Vi får en del af svaret på, hvordan spillets største navn kommer til at klare sig torsdag klokken 19.47 dansk tid, når han indleder den 118. udgave af US Open i selskab med verdens nummer et og to, Dustin Johnson og Justin Thomas.

Link til teetiderne 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,610,497
 • Unique Visitor:157,015
 • Registered Users:163,047
 • Unregistered Users:31,195
 • Blocked Users:12,431
 • Published Nodes:16,008
 • Unpublished Nodes:306
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.232.129.123
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:1,526
  • This week:74,397
  • This month:336,390
  • This year:2,610,994

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk