Tiger på vej med selvbiografi - også på dansk | Golf.dk
Tiger Woods har generelt været meget mere smilende og afslappet det seneste par år. Nu vil han også udgive en selvbiografi.

Foto: Getty Images

Tiger på vej med selvbiografi - også på dansk

30/10 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Tiger Woods er verdens måske bedste golfspiller nogensinde: Han er helt sikkert den mest berømte golfspiller nogensinde, og så har hans privatliv været under offentlighedens lup på en måde, som kun få mennesker i verdenshistorien har mærket.

Derfor er der potentiale til noget helt særligt, når Woods selvbiografi “Back” rammer boghylderne på et endnu ikke afgjort tidspunkt.

- Denne bog er min definitive fortælling. Det er mine ord og tanker. Den beskriver, hvad jeg føler, og hvad der er sket i mit liv, udtaler Tiger Woods i en pressemeddelelse fra forlaget Harper Collins.

Forlaget bekræfter overfor Golf.dk, at “Back” også bliver oversat til dansk, samt at den danske oversættelse vil udkomme samtidig med den engelske original.

Sportsbiografier kan variere utrolig meget i udtryk og form. Fra det upersonligt opremsende til det dybt personlige. André Agassi og Zlatan Ibrahimovic er eksempler på stjerner, der har kunnet provokere og røre læsere med deres selvbiografier.

Tiger Woods vinder sin 82. PGA Tour-turnering i Japan

Tiger Woods kan trumfe dem alle, hvis han ellers vælger at åbne op for posen og dele sine inderste tanker med omverdenen. For det kan nok være, at hans sexeskapader, skilsmisse og medicinforbrug har trukket masser af overskrifter. Men han har altid selv været meget lidt meddelsom.

Det vil han muligvis lave om på nu. Samtidig har hans rejse fra vidunderbarn til verdensstjerne til skadesvrag til comeback-konge alle ingredienser til en medrivende fortælling.

Titlen “Back” refererer dels til hans serieopererede ryg og dels til den tilbagekomst, han har præsteret som golfspiller, hvor han er tilbage i top-10 i verden og sensationelt vandt The Masters 2019.

Sidste år udgav de anerkendte journalister Jeff Benedict og Armen Keteyian biografien “Tiger Woods”, der tegnede et billede af en golfspiller, der nok er talentfuld som ingen andre, men som er socialt dysfunktionel og som var dybt ulykkelig, da han omkring årtusindeskiftet havde allermest succes.

Bogen betragtes som den mest gennemresearchede bog om golflegenden, men den blev stadig skrevet uden hovedpersonens egen medvirken. Den historie får vi først nu.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer