Tiger om den seneste skade: Operationen var skyld i smerterne | Golf.dk
Allerede under The Open sidste år oplevede Tiger Woods smerter i nakken som resultat af sin seneste operation i ryggen.

Foto: Getty Images

Tiger om den seneste skade: Operationen var skyld i smerterne

13/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Efter triumfen i Tour Championship i vinterpausen fik Tiger Woods en lovende start på 2019 med tre top-20 placeringer. Sæsonen blev dog bremset en smule, da han måtte melde afbud til sidste uges Arnold Palmer Invitational med smerter i nakken. Målet var at blive klar til ugens Players Championship, og den 43-årige er da også i  disse dage at finde på TPC Sawgrass, i fuld gang med forberedelserne til en af årets stærkest besatte turneringer.

Tirsdag satte Woods sig foran mikrofonen, og han kunne fortælle den samlede presse, at det seneste afbud rent faktisk havde sammenhæng med den fjerde og seneste operation, hvor to led i rygsøjlen blev svejset sammen.

- Det gør ikke ondt nu. Det nåede til et punkt, hvor det påvirkede min opstilling, mit tilbagesving og mit gennemsving. Det blev gradvist værre. Det er bare fordi, at min nedre ryg er svejset, og den øgede belastning af at have et led mindre bliver nødt til at ende et eller andet sted. Så det er vigtigt for mig at forblive smidig fremadrettet, for ellers vil en anden del af ryggen blive overbelastet. 

Wood har vundet to gange på TPC Sawgrass, men kroppen er ikke nær så eksplosiv som i 2013. I forhold til 2001 er den helt uigenkendelig. Han er langt mere muskuløs, men bag det imponerende panser har årene sat sine spor.

- Jeg er 43 år med fire rygoperationer, så jeg bliver bare nødt til at holde styr på, hvad jeg kan og forstå, at jeg kommer til at have gode uger og dårlige uger, og så ikke overgøre det. Der har været tider gennem årene, hvor jeg har presset mig selv, spillet videre med nogle ting, og på den måde har jeg vundet nogle turneringer, men det har også kostet mig et par år her og der.

Woods indleder turneringen torsdag klokken 18.27 dansk tid sammen med den forsvarende mester, Webb Simpson, og sin Ryder Cup-makker fra Paris, Patrick Reed.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer