Tiger imponerer i comeback | Golf.dk
Fem birdies, to bogeys og en række "fist pumps" af varierende styrke var resultatet af Tiger Woods' første turneringsrunde siden februar.

Foto: Getty Images

Tiger imponerer i comeback

30/11 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Tiger Woods blev tidligere frygtet ligeså meget for sin mentale styrke som sin fysiske, og det er ikke kun kroppen, der de senere år har været i stykker. Som vært for Hero World Challenge har Woods haft masser af forpligtelser i tiden op til turneringsstart, så det er tvivlsomt, om han har fulgt med i torsdagens resultater på europatouren. Men skulle han have ladet blikket glide ned over stillingen, vil han kunne finde rigeligt med inspiration til sit eget comeback.

I Australian PGA Championship vendte 58-årige Peter Senior tilbage et år efter officielt at være gået på pension, og den aldrende australier formåede at spille lige op med Sergio Garcia og Marc Leishman.

Senere på dagen gik Tigers gode ven Arjun Atwal en banerekord i AfrAsia Bank Mauritius Open. Atwal er 44 år og har en enkelt top-10 placering på asientouren i løbet af de seneste to år.

Woods er et større talent end begge, det måske største talent spillet har set, så hvorfor skulle han ikke også kunne blive konkurrencedygtig igen? Det kan han også. 

Der var masser af positive elementer i løbet af Tigers første 18 turneringshuller i 300 dage. Det lange spil så generelt solidt ud, der var masser af fart med driveren, putteren opførte sig fornuftigt, og scoren i -3 giver en placering midt i det 18 mand lille felt, tre slag fra Tommy Fleetwood på førstepladsen.

Vigtigst af alt så ryggen, som har været udsat for fire operationer gennem karrieren, ikke ud til at skabe problemer. Én gang blev Woods' ball speed målt til 178 mph, hvilket ikke er frygtelig langt bag spillere som Rory McIlroy og Dustin Johnson, og rigeligt til at kunne konkurrere.

Alt i alt var det en imponerende runde alt taget i betragtning, men der er grund til at slå koldt vand i blodet. Albany er en relativt simpel golfbane med brede fairways og flade greens, og ligesom sidste år har vinden været moderat. 

Der var også problemer. Tiger var ikke den eneste til at slå dårlige indspil fra det drilske bermuda græs omkring greens, men to gange på forni blev vi mindet om de problemer med at ramme bolden rent, der har plaget den 14-dobbelte majorvinder siden denne turnering for tre år siden. Et enkelt drive endte dybt i højre og resulterede i et drop med straf.

Alligevel var det – på overfladen i det mindste - en ganske tilfreds Tiger Woods, der talte med Golf Channel kort efter at have skrevet under på 69 slag.

- Jeg syntes, jeg gjorde det glimrende. Jeg havde ikke spillet i et stykke tid på grund af de problemer, jeg er gået igennem, og det var rart at gå ud og score, som jeg gjorde. Det var sjovt at have et scorekort i hånden igen.

- Jeg vidste ikke, hvad jeg var i stand til. Jeg har spillet golf, spillet mange huller derhjemme, men det er stadig anderledes, når man tee'er bolden op i en turnering. Jeg havde en masse adrenalin og slog bolden en smule længere end normalt, så det måtte jeg skrue lidt ned for, men det er de indre kampe, som jeg ikke har været igennem som spiller i et stykke tid, sagde Woods.

Måske ikke som spiller, men som privatperson har Woods været igennem rigeligt. Rygproblemerne har efter Tigers eget udsagn givet problemer med de mest basale ting og holdt ham vågen i årevis, men det var sovende, han blev stoppet for at køre bil i påvirket tilstand efter at have pumpet sig med receptpligtig medicin. Det er svært at begribe, det kun er et halvt år siden, det triste ”mugshot” af en omtåget woods gik internettet rundt. 

På golfbanen fik vi torsdag positive indikationer men ingen svar. Personligt ser Woods ud til at være i balance.

Du kan se Hero World Challenge på C More Golf

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer