Tiger begynder sit årlige comeback | Golf.dk
Tiger Woods er glad og smertefri. Den fortælling har vi hørt før.

Foto: Getty Images

Tiger begynder sit årlige comeback

30/11 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Vi har set filmen før. Vi kender alle replikkerne. Vi ved, hvordan den slutter. For tredje gang i løbet af tre år vender Tiger Woods tilbage til professionel golf i sin egen Hero World Challenge på Bahamas. 

Den måske bedste spiller nogensinde går på banen klokken 18.05 dansk tid sammen med verdens for tiden bedste spiller, Justin Thomas. Der er flere andre appetitvækkende to-bolde til første runde, men der er ingen idé i at nævne dem. Denne uge er ”The Tiger Woods Show” tilbage på vejen, og det er betyder alt i en ellers ligegyldig hyggeturnering med kun 18 deltagere.

I 2014 gjorde Woods comeback i samme turnering, da den blev afholdt i Orlando. Endelig var rygsmerterne væk, sagde han dengang. 

To ”succesfulde” operationer fulgte i efteråret 2015, og for et år siden vendte en smertefri Tiger tilbage. Det comeback varede præcis syv tællende runder, inden han igen måtte på operationsbordet for at få svejset to led i ryggen sammen.

Ligesom alle de andre gange skiller årets comeback sig ud.

- Det her er meget anderledes, for sidste år kæmpede jeg stadig med lidt smerter, og jeg var i stand til at slå nogle gode slag og til at spille, men når jeg kigger på det nu, ser det ud som om, jeg spiller i slow motion, sagde Woods tirsdag på sit pressemøde.

- Jeg forstod ikke, hvor dårlig min ryg var blevet, hvor mange spasmer jeg havde, og hvor langsom jeg var. Jeg forstod det ikke, for det var en proces der blev langsomt værre og værre.

- Jeg troede, jeg havde fart, troede jeg spillede nogenlunde anstændigt, gik nogle gode runder, men jeg har kigget tilbage på det, og jeg havde ikke særlig meget kørende for mig, sagde han.

Sidst vi så ham på banen var i Dubai Desert Classic tidligt i februar, hvor han måtte vende spidsen af et jern nedad, hakke det i jorden og trække sig ud af an bunker. Efter runden insisterede han på, at alt var i fineste orden. Næste dag forlod han turneringen inden start.

Måske er Woods endelig rask, men selv hvis han fysisk er i topform, er det stadig langtfra sikkert, han igen vil kunne komme til at konkurrere på højt niveau. Pressemøderne har aldrig givet mange svar fra Woods, der værner om sit privatliv.

Det lød ellers lovende, da han på pressemødet ”elskede livet nu”, ”havde det fantastisk” og ”var kommet ud på den anden side". Man kan kun håbe, det er sandt, men vi har hørt det hele før og har grund til at tvivle. Woods vil langt nemmere kunne overbevise med køllerne og sin adfærd væk fra banen. 

C More Golf sender live klokken 18.30

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer