Tiger åbner sin sæson med et brag | Golf.dk
Tiger Woods bliver svær at komme udenom denne uge.

Foto: Getty Images

Tiger åbner sin sæson med et brag

25/01 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Det går aldrig ubemærket hen, når Tiger Woods stiller til start i en turnering, men denne uge bliver alligevel noget helt særligt. Den tidligere så suveræne nummer ét i verden spiller sin første turnering på PGA Touren i mere end 17 måneder, og det sker i Farmers Insurance Open, som han har vundet syv gange tidligere. Oven i det er der sørget for prominent selskab til den vinderen af 79 PGA Tour-titler i form af verdens nummer ét og tre, Jason Day og Dustin Johnson. Trekløveret tager hul på turneringen torsdag klokken 19.40 dansk tid på Torrey Pines South.
 
Det var på den bane, at Woods i 2008 haltede sig til sin 14. og seneste majorsejr, men denne uge skulle der ikke være nogen problemer med fysikken. Siden Hero World Challenge, hvor han lavede birdie på hvert tredje af de 72 huller, har han spillet fire til fem runder ugentligt hjemme i Florida og på Bahamas.
 
- Min krop er i en ret god fatning, hvor jeg føler, jeg kan holde til den nødvendige træningsmængde, sagde Woods mandag til Golf Channel.
 
Det er 33 år siden, at 41-årige Woods vandt for første gang på Torrey Pines i San Diego World Invitational, så det er en mand med et helt livs erfaringer fra banerne i La Jolla. Alligevel bliver det en ny oplevelse for Woods denne uge, for det endelige resultat af opdateringen af North Course stod først klart i november.
 
Tom Weiskopf har stået for redesignet, som blandt andet har resulteret i, at de to ni-huller sløjfer er byttet rundt, greens er gjort større og det er blevet gjort muligt at spille ind til dem langs jorden. Bunkers er blevet reduceret i antal og de resterende flyttet for at tage højde for nutidens lange drives. Oven i det vil hullerne langs Stillehavet tage sig endnu mere overvældende ud end i det oprindelige design fra 1957.
 
- Jeg glæder mig til at se North Course, se ændringerne, se de nye sigtelinjer og gøre mig klar til denne uge, sagde Woods.
 
Det er ikke kun en ny bane, Tiger skal vende sig til, han skal også finde en ny måde at få succes på. Tidligere i karrieren havde han fordel af at være en af de allerlængste i feltet, men som årene er gået og operationerne har hobet sig op, er det ikke længere tilfældet. Over de første 36 huller kommer Woods til at slå først mod green ganske ofte, og det bliver interessant at se, om han kan bibeholde den gode rytme i svinget, han fremviste under Hero World Challenge, og undgå at forcere bevægelsen, som i en del år har resulteret i alvorligt skæv driving.
 
Bolden med Woods, Johnson og Day er hovedattraktionen, men turneringen byder også på navne som Phil Mickelson, Rickie Fowler, Justin Rose, Hideki Matsuyama og Brooks Koepka, så uanset hvordan det går Tiger Woods, så vil der være masser af glimrende golf at kigge på i det sydlige Californien.  
Søren Kjeldsen håber på at tredje gang bliver lykkens, efter at årets to første forsøg har resulteret i missede cuts. Det nye danske medlem spiller på North Course torsdag, og det foregår sammen med John Senden og Derek Fathauer klokken 19.20 dansk tid.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer