Tidligere Ryder Cup-spiller: - Niveauet på challengetouren langt bedre end tidligere | Golf.dk
Oliver Wilson har haft et besynderligt karriereforløb. Han hentede ni andenpladser på europatouren, inden han endelig vandt Alfred Dunhill Links Championship. Sejren kom på et tidspunkt, hvor han ikke havde fast plads på europatouren. Sådan en har han to runder tilbage til at sikre sig i Ras Al Khaimah.

Foto: Getty Images

Tidligere Ryder Cup-spiller: - Niveauet på challengetouren langt bedre end tidligere

01/11 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

10 år efter Oliver Wilson spillede på det samme Ryder Cup-hold som Søren Hansen, var han i Paris for fra sidelinjen at se Europas kamp mod USA som kommentator. Den travle uge uden golf forhindrede ham ikke i at tage direkte til Irland og vinde Monaghan Irish Challenge ugen efter. 

- Jeg tog en træningskølle med mig til Paris for at lave nogle øvelser på hotelværelset. Det var en ret travl uge. Jeg havde alligevel brug for en lille pause, så det var fint.

- Mit spil var et ret godt sted, så jeg var ikke bekymret over ikke at have trænet. Mentalt var jeg meget mere frisk. Jeg var begejstret over at spille efter at have set Ryder Cup i en uge. Det var inspirerende og gav mig lyst til selv at komme i gang igen, sagde den 38-årige englænder efter anden runde af Ras Al Khaimah Challenge Tour Grand Final.

Sejren var årets anden. Wilson forhindrede Joachim B. Hansen i øjeblikkelig forfremmelse til europatouren, da han i august slog danskeren i omspil om Swedish Challenge. På trods af det er englænderen blot nummer 18 på pengelisten, tre placeringer for lavt til at få tildelt et europatourkort.

Det er sandsynligvis aldrig set før, at en spiller har vundet to gange på challengetouren, spillet mere eller mindre en fuld sæson, og alligevel ikke er sikker på oprykning. Det var i hvert fald aldrig sket, da Wilson første gang klarede sig gennem challengetouren tilbage i 2004. Det har to forklaringer – niveauet er blevet langt højere samtidig med, at kalenderen nu tæller en håndfuld ekstra betydningsfulde begivenheder.

- Nu er der fire eller fem kæmpestore turneringer, og hvis man spiller godt og vinder en af dem, så har man reelt set sikret sig sit kort til europatouren. Jeg kom ikke med i årets første to; i Kazakhstan spillede jeg ikke godt; i den sidste uge i Kina blev jeg nummer 12 og tabte fire placeringer på ranglisten. Sådan er det. Der er ret stor forskel på de store og små turneringer, og man kan både argumentere for, at det er rigtigt og forkert, men sådan er det. Jeg er selvfølgelig lykkelig over at have vundet to gange i år, men desværre havde de ikke så store pengepræmier.

- Der er en stor forskel på challengetouren i forhold til 2004. Niveauet er langt bedre i dag. Alle slår bolden langt nu. Det kan koges ned til længde. På en bane som denne er det ret drilsk. Der ér birdiechancer derude, men greens er små. De er ikke faste, men de er heller ikke bløde, så bolden ruller ud. Så hvis man ikke er på fairway, er det rigtig svært at få bolden tæt på pinden denne uge. Men når det er sagt, så kan man få den nogenlunde tæt på, hvis man har slået drivet 310-320 yards, mens spillere som jeg har svært ved bare at ramme green fra roughen, sagde Wilson efter sin anden runde på Al Hamra Golf Club i -1, der efterlader ham på en delt 28. plads, otte slag fra toppen af stillingen.

Joachim B. Hansen er en af de spillere som har formået at skabe mere fart i køllen i forhold til sin seneste sæson på europatouren. Wilson oplever, at toppen af challengetouren i dag er langt bedre forberedt på oprykning – klar til at slås med de store drenge.

- Længde er den store forskel. Gutterne, der kommer ud på touren nu, de er stort set et færdigt produkt, eller i hvert fald tættere på et endeligt produkt – specielt set ud fra et svingteknisk og fysisk perspektiv. Der er stadig flere elementer at mestre, men de er bestemt tættere på nu. Når jeg tænker tilbage til mange af spillerne i 2004 på challengetouren, kunne de godt få bolden rundt på banen, men de havde ikke de tunge skyts i bag'en, de havde ikke evnen til at dominere en lang og streng bane, men nu er der mange herude, som helt sikkert ikke vil være bekymrede over at tage springet op til europatouren og de mere krævende baner. 

Det er en beskrivelse, som dækker over Hansens kvaliteter. Den danske nummer ét på pengelisten hører ikke til blandt de mest kraftfulde, men med en ball speed i omegnen af 175 MPH er han et godt stykke over gennemsnittet på hvilken som helst tour. Det var tydeligt at se på anden runde, hvor danskeren nærmest konsekvent var mellem 20 og 60 meter forbi sine to 36-årige spillemakkkere.

Den fordel skal Hansen forsøge at udnytte til at forsvare sin førsteplads på Road to Ras Al Khamah. Wilson skal forsøge at spille sig op i top-15 og få karrierens 11. fulde sæson på europatouren.

- Jeg har brug for at gå dybt under par de næste par dage. Måske vil top-3 være nok, afhængig af, hvordan resten af feltet klarer sig, måske en fjerdeplads, måske endda en femteplads. Jeg har ikke givet mig selv nok realistiske chancer for birdie på bagni. Jeg har kun misset tre eller fire greens i løbet af de to første dage, men de greens, jeg har misset, har givet bogeys, og det er der ikke råd til. Jeg har brug for at lave flere birdies og færre bogeys, sagde Wilson.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer