Tidligere Danmarksmestre vinder DGU Elite Tour sæsonfinalen | Golf.dk
Det blev ikke til en ny fransk titel for Puk Lyng Thomsen i denne omgang.

Foto: Brian Rasmussen

Tidligere Danmarksmestre vinder DGU Elite Tour sæsonfinalen

01/10 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

I 2014 tog Andreas Hillersborg Sørensen sig af DM i Slagspil. De to følgende år stod Puk Lyng Thomsen med guldet om halsen efter damernes Danmarksmesterskab. De to spillere hentede mere hæder denne weekend på Skovbanen i Holstebro, hvor finalen ved DGU Elite Tour blev spillet.

En meget våd bane forhindrede afviklingen af alle 54 planlagte huller, men den kunne ikke forhindre Lyng Thomsen i at sætte banerekord. Nummer 19 på amatørernes verdensrangliste viste sin klasse søndag, hvor hun blot skulle bruge 69 slag, -3. En samlet score i to under par rakte til en sejr på fem slag ned til Louise Markvardsen og gav en perfekt forberedelse til næste uges French International Ladies' Amateur.

I herrerækken skulle der et ekstrahul til, før en vinder var fundet. Hillersborg Sørensen spillede begge turneringens runder i par, og den score blev matchet af en Rasmus Højgaard, en af årets helt store profiler på den hjemlige amatørscene, som var rundt i 70 slag søndag.

I overtiden var det Kokkedals Hillersborg Sørensen, som trak det længste strå. Begge spillere slog i højre, hvor Højgaard fandt sig bag et træ. Mens han selv missede green, kunne han se sin modstander slå bolden til tre meter for birdie, og i sidste ende fik Hillersborg Sørensen to putts for sejren. Jacob Jørgensen sluttede på tredjepladsen i +1.

Både hos drengene og pigerne endte det også med tæt kamp om sejren. Frederik Kjettrup gik ind til finalerunden med et forspring på seks slag efter sin imponerende åbning i 68, men spilleren fra Brønderslev skulle bruge 79 slag søndag. Gustav Frimodt var rundt i par, men det var ét slag for mange til at fange Kjettrups samlede score i +3.

Marie-Louise Tommerup fra Smørum førte med to efter 18 huller, men fem huller inden afgørelsen havde Smilla Sønderby fra Horsens lukket hullet. En doublebogey og en birdie på de sidste fire huller var dog et slag for mange til at måle sig med Tommerups to birdies og to bogeys. Vinderscoren blev +3.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer