Thorbjørn tilbage på sporet | Golf.dk
Sidste uges missede cut var tilsyneladende en enlig svale for Thorbjørn Olesen, der er med helt fremme i Dubai Desert Classic

Foto: Getty Images

Thorbjørn tilbage på sporet

26/01 - 2019 | Henrik Søe

Efter sidste uges skuffende sæsondebut i Abu Dhabi er Thorbjørn Olesen så småt ved at finde tilbage til noget af det spil, der sidste år skaffede ham så mange store resultater. Den danske Ryder Cup-stjerne kom lørdag rundt på Emirates i 68 slag (-4) efter seks birdies og en enkelt bogey. Det placerer ham nu på en delt femteplads i Dubai Desert Classic, fire slag efter den førende spiller, amerikaneren Bryson Dechambeau. En dansk sejr er dermed ikke uden for rækkevidde, men det kræver efter sandsynlighed en meget lav finalerunde søndag, hvis Olesen skal helt til tops og sørge for årets første rød-hvide triumf på europatouren.

Lucas Bjerregaard var dagens bedste dansker i Dubai med en runde i 67 slag (-5), der var noget mere spektakulær, end tallene umiddelbart viser. Bjerregaard fik nemlig en trist indledning på sin runde med to bogeys på de to første huller. Herefter fulgte syv huller i par, og det lignede så småt en dag til glemmebogen. Men så fik nordjyden ellers forvandlet en kedelig dag på kontoret til en af de absolut bedre af slagsen. Hele syv birdies blev det til for Bjerregaard på de sidste ni huller, og dermed går han ind til søndagens finale i den sjovere ende af leaderboardet, hvor han indtager en 19. plads.

Thomas Bjørn viste igen, at han sagtens kan være med, når han i modsætning til sidste års turbulente Ryder Cup-periode, kan fokusere mere på sit eget spil uden også at skulle koncentrere sig om sin kaptajnsrolle. Den danske Ryder Cup-triumfator kom lørdag rundt i 69 slag (-3) og avancerede til en foreløbig 35. plads inden søndagens finalerunde.

Her bliver det feltets opgave at få indfanget den amerikanske “videnskabsmand” Bryson Dechambeau, der trods sin hidtil dårligste runde i 68 slag (-4) altså har taget føringen i -16 - et slag foran den forsvarende mester, kineseren Haotong Li.

Værd at bemærke er det også at Ernie Els holder dampen oppe. Den 49-årige sydafrikanske veteran, der ikke har vundet på europatouren siden 2013, er på en delt tredjeplads, tre slag efter Dechambeau. Els har dermed en reel chance for at vinde Dubai Desert Classic - som han også gjorde tilbage i 2005.

Joachim B. Hansen fuldførte en lørdag med fire danske scores under par, da han kom rundt i 71 slag (-1). Det rækker til en 38. plads. Danskeren, der sidste år vandt challengetouren, har spillet seks af de syv turneringer på europatouren i 2019-sæsonen, og selv om det endnu ikke er blevet til topplaceringer kan Joachim B .Hansen glæde sig over at have spillet sig videre til finalerunderne fem gange.

Link til stillingen i Dubai Desert Classic

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer