Thorbjørn sniger sig lige akkurat med i weekenden | Golf.dk
Thorbjørn Olesen gik linedans på cutgrænsen over de sidste huller. Da det gjaldt, havde han hvad der skulle til.

Foto: Henrik Schou

Thorbjørn sniger sig lige akkurat med i weekenden

31/08 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Thorbjørn Olesen er stadig på rette spor i forhold til at blive den kun tredje dansker, der kan iklæde sig Ryder Cup-uniformen.

Fredag gik han en runde i 69 slag, lige nøjagtig nok til at sikre sig en check i weekenden. Og endnu vigtigere kan Olesen fortsat selv afgøre, om han skal til Ryder Cup om fire uger.

Olesen lukkede med et sikkert to-putt.

Det var lettere misvisende, for der var drama en masse på slutstrækningen.

Danmarks pt. bedste spiller havde en del at indhente efter en forkølet 73’er på førstedagen. Men det skulle gå skævt, før det begyndte at gå godt.

- Svinget og det hele føles, som om jeg er tæt på. Men jeg kan bare ikke helt få det til at hænge sammen. Jeg føler mig komfortabel over bolden, og mit setup er godt, opsummerede han sit spil efter runden.

En bogey satte ham tilbage, men midt i runden satte den 28-årige Værløse-spiller turbo på.

Birdies på 8. og 9. affødte hørbar jubel i Silkeborg. En bogey på 10. fik den store, medfølgende flok til at sukke. Olesen var nu i par og to slag fra den cutgrænse, der mere og mere tydeligt begyndte at tegne sig.

På det efterfølgende par 5-hul missede han green i venstre, men herfra udførte han den tryllekunst af et chip, der udløste en eagle og muligvis det hidtil største brøl ved årets Made in Denmark. Pludselig var han igen inden for cutgrænsen.

Det næste par 5-hul drog han også fordel af, og så havde han luft at give af. Men fire hullers kamikaze-golf satte danske golffans’ nerver på en prøve.

Et besøg i greenbunkeren på 15. kostede en bogey, og på det svære 16. slog han bolden ud i træerne i højre.

- Jeg bakkede en lille smule ud af mit drive, erkendte han bagefter.

Fra skovbrynet reddede han dog en par. Men på 17. slog han bolden lang af green fra en ellers perfekt placering på fairway:

- Det var jeg selvfølgelig irriteret over. Jeg slog det forkerte jern og slog den over green.

Uagtet hans irritation reddede han par igen. Kort efter slog han et drive, der havde retningen lige ud over søen til højre for 18. fairway. Publikumshjerter på stribe fór op i deres respektive halse, for blot at falde ned igen, da bolden landede en meter eller to inde på fastlandet.

- Jeg ville gå langs højre side og slå en draw. Det er mit naturlige slag, men den blev så lige i stedet for. Men det var et af de slag, jeg følte mig komfortabel over, sagde han bagefter.

Derfra var der ingen slinger i valsen, og Thorbjørn Olesen kan med en god weekend sikre sig et “velkommen på holdet” fra Thomas Bjørn, når han på søndag forlader 18. green.

Også Joachim B. Hansen sneg sig lige inden for cutgrænsen. Dermed er Danmarks aktuelt to bedste golfspillere tidligt fra start, når det går løs i morgen.

Link til stillingen

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer