Thorbjørn Olesen kandidat til Årets Sportsnavn | Golf.dk
Thorbjørn Olesen er ude efter revanche for i går.

Foto: Henrik Schou

Thorbjørn Olesen kandidat til Årets Sportsnavn

18/11 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Thorbjørn Olesen har haft en sæson, der cementerer ham som Thomas Bjørns klare arvtager og den mest succesrige golfer i en ellers meget talentfuld generation, hvor også Lucas Bjerregaard og Joachim B. Hansen har haft stor succes i år.

Nu kan OIesen krone 2018 med at blive valgt til Årets Sportsnavn af Jyllands-Posten og Danmark Idrætsforbund. Thorbjørn Olesen er blandt de 15 kandidater til titlen. Det er blevet offentliggjort i dag.

Den 28-årige spiller fra Værløse vandt i år Italian Open i juni og præsterede flot hele sommeren på trods af et stort pres for at spille sig på vennen og mentoren Thomas Bjørns Ryder Cup-hold.

Det lykkedes som bekendt, og i Paris bidrog Olesen til Europas triumf med en knusende sejr i sin single mod verdensstjernen Jordan Spieth.

Thorbjørn Olesen har hentet hele otte top-10 placeringer på europatouren i år, og har spillet sig frem som nummer 42 i verden.

Han har i alt vundet fem turneringer i sin karriere på europatouren. Dertil kommer to parturneringer. Nemlig GolfSixes, som han i 2017 vandt sammen med Lucas Bjerregaard og World Cup of Golf, som han vandt med Søren Kjeldsen i 2016. I øvrigt en titel, som de to skal forsvare i Australien i næste uge.

Hvis han ender med at blive kåret til Årets Sportsnavn, vil han være den anden dansker, der opnår den ære. Thomas Bjørn vandt den i 2001, hvor han slog Tiger Woods i en tvekamp ved Dubai Desert Classic og selv kvalificerede sig til Ryder Cup (som det år endte med at blive udskudt til 2002 på grund af terrorangrebene den 11. september 2001).

Andre tidligere modtagere af prisen er folk som Tom Kristensen, guldfireren, Mette Jacobsen, Wilson Kipketer, Caroline Wozniacki, Pernille Blume, Mikkel Kessler og Viktor Axelsen.

I alt 15 navne er inde i billedet til titlen. De første fem blev offentliggjort sidste søndag. De er:

Magnus Cort, cykling

Stinna Tange, dressur

Amalie Didriksen, banecykling

Helle Frederiksen, triatlon

Pernille Harder, fodbold

De efterfølgende fem blev offentliggjort i dag:

Thorbjørn Olesen, golf

Michael Valgren, cykling

Caroline Wozniacki, tennis

Maja Alm, orientering

Emma Aastrand, kajak

De sidste fem bliver offentliggjort næste søndag.

Prisen er blev uddelt hvert år siden 1991. Modtageren af prisen offentliggøres i januar.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer