Thorbjørn nægter sig skyldig - dato sat for nyt retsmøde | Golf.dk
Onsdag eftermiddag var Thorbjørn Olesen for en dommer i London.

Foto: Getty Images

Thorbjørn nægter sig skyldig - dato sat for nyt retsmøde

21/08 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Onsdag eftermiddag kom Thorbjørn Olesen for en dommer ved Uxbridge Magistrates' Court i London. Den 29-årige dansker stod anklaget for to voldsparagraffer samt at være beruset under en flyvetur fra Nashville til London sidst i juli. 

Olesen, som er bosat i Englands hovedstad, stod tiltalt for “assault by beating” - Overfald, hvor offeret ikke har lidt fysisk skade, samt ”sexual assault on a female” - berøring uden samtykke.

Den danske Ryder Cup-spiller erklærede sig ikke skyldig i alle anklagepunkter. Olesens advokat, Paul Morris, forklarede, at den danske profil havde taget medicin, inden han satte sig på flyet fra USA, og det skulle have været årsagen til Olesens opførsel over Atlanten. Der er taget blodprøver for at dokumentere dette, og resultaterne foreligger endnu ikke.

Da Olesen nægtede sg skyldig i anklagerne, er en ny dato blevet sat for genoptagelse af sagen. Han skal møde i Crown Court 18. september. Fundet skyldig kan Olesen potentielt blive idømt fængselsstraf.

Olesen har været suspenderet fra europatouren indtil udfaldet af sagen foreligger. Derfor kommer der til at gå mindst en måned, før han igen kan spille turneringsgolf.

User Comments:

 • Dyre lærepenge

  22/08 - 2019 | Peder Jelsbak

  Det er da i alles interesse, at Thorbjørn bliver frifundet, så han fortsætte sin karriere. Han skal nok få lov til at betale sin "lærepenge", men det skal IKKE være til en domstol. Ingen af os ved jo, hvad der rent faktisk er sket og det gør Thorbjørn måske heller ikke. Lad os håbe, at han slipper igennem dette, med både sin karriere og sin samvittighed i behold.

 • Støtteerklæringer mm.

  21/08 - 2019 | Hasse Gårde-Askmose

  Det varer sikkert ikke længe, før Thorbjørn får en støtteerklæring fra den golfspillende amerikanske præsident Donald Trump. Den engelske anklagemyndighed får samtidig en henstilling om at frafalde sagen. Og domstolen får en henstilling om at frifinde........hvis anklagemyndigheden ikke retter sig efter Trumps henstilling om at frafalde sagen.

 • Det er en ommer Thorbjørn Olesen!

  21/08 - 2019 | Karin Engel

  Jeg er virkelig skuffet over dagens udfald af retsmødet! Havde i det mindste regnet med at Thorbjørn Olesen ville stå ved sin fadæse, med oprejst pande! At undskylde med at være på medicin? Du er en ung stærk sportsudøver! Mange, rigtig mange havde tilgivet dig og kommet videre, men du skal stå ved dine fejl, som alle andre! Ved godt det handler om prestige og penge, men der er altså også noget der hedder ydmyghed og ikke mindst ære!

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer