Thorbjørn gør kål på ny amerikansk Ryder Cup-spiller | Golf.dk
Thorbjørn Olesen slog Spieth under Ryder Cup. Onsdag slog han Webb Simpson..

Foto: Getty Images

Thorbjørn gør kål på ny amerikansk Ryder Cup-spiller

27/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Formatet med gruppespil i WGC – Dell Technologies Match Play er fire år gammelt, og statistikken taler sit eget tydelige sprog. Af spillere, som har tabt første match, er kun otte sluttet som vinder af gruppen og har kvalificeret sig til 1/8-finalerne. 

Det vil sige gennemsnitligt to om året ud af de 16 grupper; eller døden nær – statistisk set. 

Derfor er onsdagen på Austin Country Club afgørende, og Thorbjørn Olesen lod til at forstå vigtigheden af dagens arbejde. 

Senest Olesen spillede hulspil, kørte han Jordan Spieth midt over med 5&4 under søndagens singles ved Ryder Cup.

Onsdag kom han op mod en anden af de besejrede amerikanere fra Paris, og selvom sejren ikke blev ligeså overbevisende, gik Webb Simpson også tomhændet fra opgøret mod den 29-årige dansker.

Efter tre delte huller i par bragte Olesen sig foran på fjerde hul med en ny par. På sjette hul fordoblede han forspringet med en birdie, og på syvende, banens første par tre hul, slog han bolden ind til en meter og bragte sig 3Up.

Matchen var dog på ingen måde afgjort. Simpson reducerede forskellen til ét hul efter ni huller, og med en birdie på 11. hul bragte amerikaneren matchen tilbage til All Square.

Det var også stillingen efter 14 huller, men så trådte Olesen i karakter. På 15. tordnede danskeren et drive 352 yards ud i midten af fairway, slog en wedge ind til fire meter og konverterede for birdie.

Det gav et forspring, som han forsvarede med en birdie fra tre en halv meter på 16., efter Simpson havde rullet sit putt i fra seks meter.

Olesen slog ikke noget godt teeslag på det korte par tre hul 17., men Simpson lavede en kluntet bogey, og så var det af med hatten, da Olesen dumpede sit par putt i fra små to meter for en sejr på 2&1.

I gruppens anden match vandt favoritten Francesco Molinari sikkert med 5&4 mod Satoshi Kodaira.

Danskeren kommer op imod den italienske Open Champion torsdag morgen i Texas. 

Ude på banen er Lucas Bjerregaard godt kørende mod turneringens femteseedede spiller, Justin Thomas.

Link til stillingen   

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk