Thorbjørn efter sejren: - Det er utroligt | Golf.dk
Thorbjørn Olesen fejrer sin femte officielle sejr på europatouren.

Foto: Getty Images

Thorbjørn efter sejren: - Det er utroligt

03/06 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Der var spænding til sidste putt, og så fulgte jubelbrøl, bobler og en gigacheck på 1.000.377 euro. Thorbjørn Olesens femte sejr vendte op og ned på en skuffende sæson og sendte ham med raketfart op ad diverse lister.

- Det er utroligt. Det har selvfølgelig været lidt en hård tid for mig i år, så at komme her til denne Rolex Series og gøre, hvad jeg har gjort, er utroligt. Specielt det at komme bagfra og vinde, det har jeg ikke prøvet tidligere i min karriere, så det var meget specielt, sagde han til europatouren.

De mange penge løfter den 28-årige dansker fra nummer 110 til sjettepladsen på Race to Dubai. For sejren modtager han 40 verdensranglistepoint, den næststørste pointhøst i karrieren, og med dem rukker han op omkring nummer 75 fra 129. pladsen denne uge.

Olesen blev presset hele vejen af hjemmebanefavoritten og sidste uges vinder, Francesco Molinari. Med en birdie fra ni meters afstand på sidste hul tvang italieneren Olesen til at slide sig til en par for sejren.

- Jeg stod tilbage i roughen og så ham hole det lange birdieputt. I baghovedet lå det, at jeg kunne vinde med en bogey, men pludselig havde jeg brug for en firer for sejren, og det gjorde det bestemt svært. Men det var rart at hole puttet på sidste hul og få følelsen af at sænke puttet, når det virkelig betyder noget.

De to kan meget muligt ende som holdkammerater på det europæiske Ryder Cup-hold. På European Points List, hvorfra de fire bedste kvalificerer sig, rykkede Molinari helt til tops. Med sin million euro, som bliver ganget med halvanden i Ryder Cup-kvalifikationen, suser Olesen helt frem på femtepladsen, kun 34.000 euro fra Rory McIlroy og direkte kvalifikation.

Sejren kommer efter en resultatmæssigt mager sæson. Indtil denne uge var en 10. plads i Perth årets højdepunkt for Olesen.

- Det her er præcis hvad jeg havde brug for. Det er selvfølgelig altid, hvad man har brug for, men det var stort at vinde lige nu, sagde han.

Olesens femte sejr er den 35. af en dansker på europatouren. Der har været en dansk vinder hver eneste sæson siden 2005.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer