Thorbjørn bliver euromillionær i Italian Open | Golf.dk
Thorbjørn Olesen får 40 point for sejren og kan se frem til et kæmpe hop på verdensranglisten, hvor han denne uge var nummer 129.

Foto: Getty Images

Thorbjørn bliver euromillionær i Italian Open

03/06 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Lee Westwood angreb. Og Graeme McDowell. Martin Kaymer og Ian Poulter kiggede frem. Rafa Cabrera Bello var med i toppen til det sidste. Men det blev Thorbjørn Olesen og Francesco Molinari, som skulle afgøre Italian Open mellem sig efter at have indhentet den førende Lee Slattery.

Mens italieneren kom ind til sit hjemlands turnering med en frisk sejr fra sidste uges BMW PGA Championship, så var Olesen blot nummer 110 på Race to Dubai med en 10. plads i en af europatourens mindste turneringer som sit bedste resultat i 2018.

Sådanne ting betyder dog meget lidt, når det kommer til Olesen. Den 28-årige dansker er enten brandvarm eller iskold, aldrig lunken. Som kun ganske få kan finde storform frem øjensynligt ud af det blå, og præcis det gjorde han i Italian Open.

Der skulle masser af birdies til for at holde sig fremme på Gardagolf Country Club, og Olesen tog for sig af retterne på finaledagen. 

Han åbnede med en birdie og så sig aldrig tilbage. Efter ni huller var han tre slag under par for dagen, og stjal yderligere slag på hul 12, 13 og 15, før han sænkede et drilsk venstre-højre putt på hul 17. 

Samme hul havde Molinari lavet en yderst sjælden bogey på få minutter tidligere, og med det to-slags sving gik Olesen ned af hul 18 med et to slags forspring.

Molinari overgav sig ikke så let og holede et birdieputt fra mange meters afstand for at bringe publikum omkring hul 18 i ekstase. 

Dermed var par påkrævet for sejren, og det skulle ikke blive helt så ligetil, da Olesen slog sit drive i venstre. Fra over 200 meter fik den 28-årige dansker avanceret bolden frem i greenbunkeren og fik bolden op til to meter for sejren.

Nerverne holdt, og puttet fandt vej til bunden af koppen for en runde i 64 slag, for en samlet score i -22 og vigtigst af alt- for titlen.

Det er Olesens femte sejr på europatouren. Med den følger over en million euro i førstepræmie. De penge kan ganges med halvanden til Ryder Cup-listen, og fra at have været helt ude i kulden er Olesen nu pludselig med i opløbet om en plads på Thomas Bjørns hold.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer