Thomas Søby nyder dansk samarbejde efter turbulent sæson | Golf.dk
Joachim B. Hansen og Thomas Søby er godt i gang med 2019-sæsonen sammen.

Foto: Getty Images

Thomas Søby nyder dansk samarbejde efter turbulent sæson

01/03 - 2019 | Kasper Ørkild

Ved denne uges European Tour-turnering på Al Mouj Golf udveksles der kun i ét tilfælde danske gloser ude på banen. Joachim B. Hansen er med helt fremme, og bag ham står Thomas Søby. Spiller og caddie startede samarbejdet op til den nuværende sæson.

- Det er gået godt. Vi er ret gode til at finde ud af, hvad vi skal slå, og det er ret sjældent, at vi rammer forkert på valg af jern. Det er også nemmere at snakke sammen på dansk. Når man ikke kan forklare sig på dansk til sin caddie, så skal man måske bruge ordene på en anden måde, fordi man ikke kender de engelske udtryk, fortæller Joachim B. Hansen fra klubhuset i Muscat, hvor turneringen spilles.

Han har tidligere haft engelsktalende caddies gennem sine sæsoner på European Tour, og dermed er det en ny oplevelse at bruge modersmålet på touren.

- Tingene kan let blive omformulerede. Vi kan jo alle engelsk, men det kan være svært at finde den engelske udtale for noget teknisk. Det bliver mere præcist, når vi kan snakke dansk, og så gør det, at vi ikke røber alle vores guldkorn for de andre ude på banen, tilføjer Thomas Søby.

Han er glad for igen at følges med en landsmand på touren.

- Jeg har ikke gået for en dansker siden 2016, og det har været fint at lave noget andet. Men jeg må være ærlig og sige, at jeg virkelig har glædet mig til at tale dansk på banen igen. Jeg tror, at det er en tryghed for begge parter, siger Thomas Søby.

I 2018-sæsonen tog Joachim B. Hansen førstepladsen på Challenge Tour-ranglisten. Her var tourens eneste danske caddie hurtig til at tage fat i ham. Thomas Søby havde nemlig været manden på Joachim B. Hansens bag, før vejen mod kontinentets bedste tour så sikker ud for Hansen.

Det blev han ved et tilfælde.

- Joachim var hjemme ved mig en eftermiddag, hvor jeg spurgte, hvor han skulle spille næste gang, fortæller Thomas Søby.

Den næste turnering i kalenderen på daværende tidspunkt var europatour-turneringen Belgian Knockout i slutningen af maj.

- Jeg spurgte ind til, hvem der skulle gå caddie for ham, og det havde han ikke tænkt over. Han var jo vant til Challenge Tour, hvor man ikke har caddie. Jeg skulle tilfældigvis ikke noget den uge, og det var lidt i sidste øjeblik, så vi tog derned sammen, siger caddien.

Joachim B. Hansen sluttede på en delt 12. plads, og så skiltes deres veje igen. Den danske spiller skulle videre på Challenge Tour, og Thomas Søby skulle passe sine pligter på European Tour. Men det var ikke en fantastisk tid på Europas baner for caddien på daværende tidspunkt.

Bernd Ritthammer mistede sit tourkort i 2017, og Søby havde ikke fundet fodfæste ovenpå det samarbejde, som måtte slutte, da tourskolen ikke gik som håbet for tyskeren. Der var ingen planer for 2018 kort før sæsonstart.

- Jeg skulle lidt tomle for at finde en spiller efter det, og det havde jeg ikke prøvet i mange år. Så jeg gik for to forskellige tyskere og til sidste for en koreaner, der hedder Rak Cho. Der må jeg indrømme, at Joachim rumsterede i baghovedet på mig, fortæller Thomas Søby.

Dermed var det oplagt at tage snakken op igen, da Joachim B. Hansen lå lunt i svinget til en plads på European Tour.

- Jeg sagde i Belgien til Joachim, at jeg gerne ville mere på et tidspunkt, hvis det blev en mulighed. Jeg havde det også ret godt med at sige det, inden han fik kortet i hus. Så jeg viste helt klart interessen tidligt, lyder det fra caddien.

I slutningen af juli 2018 var makkerskabet på plads. Den kommende sæson skulle de to danskere udforske banerne sammen.

- Søby var klog, da han kom til mig ret tidligt. Kort efter fik jeg en del henvendelser fra forskellige caddies, og jeg sagde nej til dem, fordi jeg havde en aftale, fortæller Joachim B. Hansen.

Dermed var det også åbenlyst, hvem der skulle assistere ham, da Made in Denmark løb af stablen i Silkeborg. Her var duoens generalpremiere. Siden er parterne fundet godt til rette i hinandens selskab.

- Vi er begge sultne efter succes og gode resultater. Vi har begge fået børn inden for det sidste halvandet år og er det samme sted i livet. Vi er sultne efter det her og har en base derhjemme, og de to ting passer egentlig ret godt sammen, når vi begge har det på den måde, siger Thomas Søby.

Siden har Joachim B. Hansen klaret syv ud af otte cuts på European Tour og ligger til en topplacering ved Oman Open. Dermed kan ugens turnering i Mellemøsten blive den helt store blåstempling af samarbejdet.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer