Thomas sætter ny rekord | Golf.dk

Thomas sætter ny rekord

15/01 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

På første runde af Sony Open brugte Justin Thomas 59 slag. Fredag satte han scoringsrekord for de første to runder på PGA Touren, og lørdag kunne han for tredje dag i træk skrive sig i historiebøgerne, da han matchede Steve Strickers 188 slag fra John Deera Classic, den laveste total for 54 huller i tourens historie.
 
Lørdagen startede med otte pars i træk på Waialae Country Club, men Thomas lavede fem birdies på de sidste 10 huller - den rekordtangerende blev slået i på hul 18 fra små fem meter – og med den nåede han til -22 samlet. Søndag vandt Thomas årets første turnering på Maui, og nu er han godt på vej mod sejren på Honolulu og et fuldt hus på Hawaii.
 
Ved dagens start var der fem slag ned til forfølgerne, men når Thomas går ind til finalerunden, er afstanden syv slag ned til Zach Johnson på andenpladsen. Et så stort forspring er aldrig tidligere sat over styr på PGA Touren. De utrolige scores antyder, Thomas er i fuld kontrol over alle dele af spillet, men sådan ligger landet ikke helt.
 
- Det var en god dag. Jeg ramte den ikke ligeså godt i dag. Jeg holdt bare godt sammen på det hele, og jeg vidste, jeg ikke var helt på toppen af min ball-striking med mine jern. Så det var bare et spørgsmål om at prøve at få bolden ind midt i green, hvis jeg ikke havde en komfortabel afstand eller sådan noget, sagde Thomas på sit pressemøde efter runden.  
 
Justin Rose deler tredjepladsen med Gary Woodland og Hudson Swafford i -14. 
 
Waialae var tæt på at overgive sig til ugens anden 59'er. Kevin Kisner havde brug for eagle på sit afsluttende hul for at ramme det magiske nummer, og han gav sig selv en glimrende chance. Et kæmpe drive efterlod blot et 8-jern ind til par fem hullet (hul ni). Derfra slog han bolden op til tre meter, men puttet blev hængende på kanten. 
 
Kisners 10 birdies var ikke nok til 59, men de bør være nok til at minde Thomas om, at førstepladsen endnu ikke er garanteret. Der er mulighed for at gå utrolig lavt på par 70 banen, og derfor skal der flere birdies til, før karrierens fjerde titel og den tredje på mindre end tre måneder er i hus.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer