Thomas Pieters lægger afstand til verdens bedste | Golf.dk
Thomas Pieters er uden sejr på europatouren siden Made in Denmark 2016, men han er helt i toppen af stillingen i Saudi Arabien.

Foto: Getty Images

Thomas Pieters lægger afstand til verdens bedste

31/01 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Der er brugt betragtelige summer på at få store profiler til at deltage i Saudi International. Det er én måde at fjerne fokus fra Saudi Arabiens mange problemer med at overholde menneskerettighederne, men at dømme ud fra første runde, er pengene ikke givet godt ud. Af de fire spillere i top-5 på verdensranglisten er ingen i top-30 i King Abdullah Economic City. 

Helt i front finder man Thomas Pieters. Belgieren håndterede de usædvaligt langsomme greens på Royal Greens Golf & Country Club mesterligt og kom rundt i 63 slag, to slag bedre end seks spillere på andenpladsen.

- Jeg slog mine wedges og korte jern rigtig tæt på hullet. Jeg tror, jeg havde omkring 10 gode chancer for birdie, og jeg konverterede syv af dem. Det var en god dag på greens. Også de lange putts. Det er besværligt, for greens er ikke ret hurtige, sagde Pieters efter runden.

Det er næsten 10 måneder siden, Pieters faldt ud af verdens top-50, og et af de mest lysende talenter på europatouren er ikke sluttet i top-10 siden august. Han er nede som nummer 76 i verden, og derfor ville det pynte med de 48 verdensranglistepoint, der venter vinderen søndag.

Vinderen af Q-School, Zander Lombard, deler andenpladsen med Renato Paratore, Alfie Plant, Ross Fisher, Justin Harding og Jake McLeod. Tidligt så det ud til, at englænderen Plant ville komme rundt i en endnu lavere score. Han gik de første ni huller i 28 slag med syv birdies og to pars, men på rundens anden halvdel løb han tør for birdies og satte i stedet et par slag til.

Noget tilsvarende oplevede Joachim B. Hansen. Vinderen af challengetouren 2018 var et slag under par efter seks huller, lavede fem birdies i løbet af de næste syv, blot for at sætte slag til på tre huller i træk.

Trods den skuffende afslutning er den 28-årige dansker i fin position på en delt 16. plads i -3. Den placering deler han blandt andre med verdens nummer 15, Patrick Reed, mens nummer tre og fem, Dustin Johnson og Bryson DeChambeau, er et slag efter på 31. pladsen.

Jeff Winther indledte 2019 med en runde i -1. Han deler 46. pladsen i den 3,5 millioner dollars store turnering med en stor gruppe spillere, hvor Sergio Garcia og Brooks Koepka er de mest prominente navne. Koepka har chancen for at rykke fra nummer to til ét på verdensranglisten, og torsdag var han et slag bedre end den nuværende konge af OWGR, Justin Rose.

Ligesom Thorbjørn Olesen og banens designer, Ernie Els, var Rose rundt i par. Det giver en delt 65. plads lige inden for cuttet.

Det står en smule værre til med de to sidste danske deltagere. Søren Kjeldsen åbnede året med en delt femteplads, men det blev til et misset cut i sidste uge, og nu er der risiko for en ny friweekend. En score i +2 rækker blot til en delt 97. plads. 

Han er et enkelt slag bedre stillet end Thomas Bjørn, som har indledt året med to top-30 placeringer. Der skal mere solidt spil til, hvis han skal rykke ind i top-65 og klare cuttet fra sin nuværende 108. plads.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer