Thomas Bjørn og Anders Hansen var tættest på en major-sejr | Golf.dk
Thomas Bjørn ser på sin bold, inden han for tredje gang skal slå fra bunkeren på 16. hul på Royal St. George's i The Open 2003.

Foto: Getty Images

Thomas Bjørn og Anders Hansen var tættest på en major-sejr

06/04 - 2021 | Jesper Frigast Larsen

En dansk herrespiller har aldrig vundet en af golfsportens fire majors, og det kommer heller ikke til at ske i årets udgave af The Masters - af den simple grund, at ingen danskere har kvalificeret sig til deltagelse. Men i perioden 1998-2016 sluttede danske spillere i top 10 i majors hele 17 gange, så chancerne har været der. Golf.dk har rangeret de 17 top 10-placeringer efter hvor tæt, spilleren var på at vinde. I går bragte vi placeringerne 11-17, og top 10 følger nedenfor.

10. Søren Kjeldsen, The Masters 2016

Søren Kjeldsen åbnede The Masters 2016 med en solid 69'er, og han holdt sig gennem hele turneringen konstant i top 10, oftest tre-fire slag fra føringen. Der blev ikke scoret voldsomt lavt det år, og i sidste ende var Kjeldsens runder i 68-74-74-71 nok til en placering som nr. 7, fem slag fra vinderen Danny Willett.

9. Søren Hansen, US Open 2009

Søren Hansens 6. plads i US Open 2009 er stadig den bedste danske placering i denne turnering. En total lig med par var blot fire slag dårligere end vinderen Lucas Glover. Søren Hansen var ikke med helt fremme i de første tre runder, men hans afsluttende runde i 69 var en af dagens bedste og bragte ham op på en flot 6. plads - i øvrigt sammen med en vis Tiger Woods.

8. Thomas Bjørn, The Open, 2000

Thomas Bjørn sluttede på en delt andenplads på St. Andrews i 2000 sammen med Ernie Els, men sejren var ikke for alvor inden for rækkevidde, for dertil var Tiger Woods alt for suveræn. Woods var seks slag foran Bjørn på 2. pladsen efter tredje runde, og selvom Bjørn et par gange under den afsluttende runde fik reduceret Woods' forspring til fem slag, sluttede Woods hele otte slag foran Bjørn og Els.

7. Thomas Bjørn, PGA Championship, 2000

Lidt tættere på sejren var Thomas Bjørn i PGA Championship 2000, som blev spillet en måned efter The Open. Tiger Woods var syv slag foran Bjørn efter 36 huller, men med en flot 67'er i tredje runde halede Bjørn tre slag ind på Woods. Trods en udmærket sidste runde i 68 sluttede Bjørn fem slag efter Tiger Woods og en anden amerikaner, Bob May. Woods vandt omspillet, der blev spillet over tre huller. Thomas Bjørn sluttede alene på 3. pladsen.

5.-6. Søren Hansen og Thomas Bjørn, The Open 2002

Søren Hansen og Thomas Bjørn fulgtes ad gennem stort set hele The Open 2002 på Muirfield, og der manglede ikke meget i, at en af dem var løbet med titlen. Både Hansen og Bjørn lå på en 4. plads efter første runde, og de var ikke på noget tidspunkt ude af top 10.

De danske forhåbninger var store efter tredje runde, hvor Søren Hansen lå alene på andenpladsen, to slag efter den førende Ernie Els, med Bjørn et slag efter. Der blev scoret lavt i sidste runde, men desværre ikke tilstrækkelig lavt af Hansen og Bjørn, der efter runder i 70 og 69 endte på en delt 8. plads. Ernie Els fik sin sejr, men først efter et fire-mands omspil med Thomas Levet, Stuart Appleby og Steve Elkington. De fire sluttede blot to slag foran de to danskere efter de 72 huller.

4. Thomas Bjørn, The Open 2011

Ligesom på Royal St. George's i 2003 var Thomas Bjørn med helt fremme, da The Open i 2011 vendte tilbage til denne bane. Bjørn kom kun med i turneringen som femte reserve, men bragte sig med en forrygende 65'er i spidsen efter første runde sammen med amatøren Tom Lewis.

Bjørn havde sine problemer i anden runde, hvor han var rundt i 72, men lå efter runden på en delt 3. plads, et slag efter de to førende. Bjørn holdt tredjepladsen med en 71'er i tredje runde, men der var nu tre slag op til Darren Clarke på førstepladsen. Anders Hansen var i øvrigt kun to slag efter Bjørn på en 7. plads. Endnu en stabil 71'er gav Bjørn 4. pladsen alene, men han var fire slag efter vinderen Darren Clarke og et efter Phil Mickelson og Dustin Johnson, der delte andenpladsen. Anders Hansen sluttede som nr. 22.

3. Anders Hansen, PGA Championship 2011

Anders Hansen var kun et enkelt slag fra at komme i omspil om sejren i PGA Championship i 2011. En god åbningsrunde i 68 placerede Hansen på en delt 5. plads, og placeringen efter de to næste runder hed delt 7'er og delt 6'er. Men i sidste runde rykkede Anders Hansen frem i feltet. Efter en afslutning i bogey-birdie-par skrev Hansen under på en flot 66'er, og han var den førende i klubhuset i syv under par, indtil de sidste bolde kom ind.

Desværre for Anders Hansen sluttede først Keegan Bradley og til sidst Jason Dufner i otte under par. Hansen fik 3. pladsen alene, mens Bradley slog Dufner i omspillet.

2. Thomas Bjørn, PGA Championship 2005

Omstændighederne ved PGA Championship i 2005 var meget anderledes end ved The Open 2003, men Thomas Bjørn var næsten lige så tæt på at vinde sin første major. Med en forrygende 63'er i tredje runde havde Bjørn bragt sig op på tredjepladsen et slag efter de førende Phil Mickelson og Davis Love III, og i sidste runde holdt Bjørn sig et slag efter Mickelson, da spillet blev afbrudt pga. regn. Bjørn manglede fire huller, da spillet blev genoptaget næste dag. Om mandagen fik Thomas Bjørn birdie på 17. hul, og han lå lige på førstepladsen før sidste hul sammen med Phil Mickelson og Steve Elkington.

Hverken Elkington eller Bjørn havde held med deres birdieputts på sidste green, hvorimod Mickelson slog sin berømte lobwedge op til et birdieputt på en halv meter, som han sænkede for sejren. Bjørn og Elkington delte andenpladsen.

1. Thomas Bjørn, The Open 2003

Thomas Bjørn sluttede på andenpladsen i The Open på Royal St. George's i 2003 et slag efter amerikaneren Ben Curtis, men ingen slog færre golfslag end Bjørn. To strafslag i første runde for i ærgrelse at slå sit jern ned i en bunker efter et kikset slag kostede dyrt i den sidste ende. Alligevel bragte Bjørn sig efter fremragende spil alene på førstepladsen efter tre runder, et slag foran Davis Love III, og med tre huller igen lignede det en sejr til Bjørn, der førte turneringen med to slag.

På par 3-hullet 16. ramte Bjørns bold greenen, men bolden trillede ned i en bunker. To gange slog Bjørn herfra bolden op på green, blot for at se den trille tilbage i bunkeren. Tredje gang kom han ind og i, men det blev til en dobbeltbogey på 16. hul. Den og en efterfølgende bogey på 17. hul kostede sejren. Bjørns andenplads blev delt med Vijay Singh fra Fiji.

Anders Hansen var meget tæt på vinde PGA Championship på Atlanta Athletic Club i 2011. Her slår han ind til 18. hul i sidste runde. (Foto: Stuart Franklin/Getty Images)

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,175,807
 • Unique Visitor:178,198
 • Registered Users:166,901
 • Unregistered Users:31,319
 • Blocked Users:12,450
 • Published Nodes:16,333
 • Unpublished Nodes:318
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:34.239.150.57
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:10,676
  • This week:100,743
  • This month:411,693
  • This year:3,176,460

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk