Thailandsk supertalent på vej mod titelforsvar | Golf.dk
I en alder af blot 16 år er Atthaya Thitikul fremme på andenpladsen på amatørernes verdensrangliste. Måske når hun snart helt til tops.

Foto: World Junior Girls Championship

Thailandsk supertalent på vej mod titelforsvar

26/09 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Det er sandsynligvis ikke første gang, du hører navnet Atthaya Thitikul, og det bliver med garanti heller ikke den sidste. Stortalentet vandt som bare 14-årig, da Ladies European Tour lagde vejen forbi hendes hjemland, Thailand. I juli i år satte Thitikul igen Europas professionelle elite på plads med en fem-slags sejr.

På amatørscenen har nu 16-årige Thitikul også høstet en lang række sejre, og en af dem var sidste års World Junior Girls Championship. I år er hun tilbage i Canada, og onsdag lagde Thitikul kursen mod et titelforsvar i det uofficielle VM for piger.

En åbningsrunde i 73 slag på Angus Glen Golf Club – South blev efterfulgt af fire indledende pars på andendagen, men derfra stormede Thitikul til tops i stillingen. Hun lavede otte birdies og en eagle i løbet af runden, som kun talte en enkelt bogey. Det gav 63 slag og sendte hende til -8 halvvejs gennem turneringen. Derfra er der tre slag ned til de nærmeste forfølgere.

Thitituls superrunde har også bragt Thailand frem på førstepladsen i holdkonkurrrencen. En total i -7 giver et forspring på et slag til Korea.

Danmark var nummer 11 ud af de 20 hold efter første runde, men onsdag gav et spring frem til sjettepladsen i +4.

Amalie Leth-Nissen og Anne Normann gik begge banen to under par. Leth-Nissen spillede sig frem på 13. pladsen i +2, mens Normann er delt nummer 19 i +4, inden de afgørende 36 huller.

Natacha Høst Husteds 79'er talte ikke med til holdscoren, men den sendte Smørum-spilleren ned til 33. pladsen individuelt med en samlet score i +11.

Link til stillingen   

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer