Team Made in Denmark klar til endnu en sæson | Golf.dk

Team Made in Denmark klar til endnu en sæson

18/10 - 2016 | Martin Rahbech

En af sæsonens mest positive danske præstationer på Challenge Touren i år er kommet fra Martin Ovesen.

Det var ikke noget, der lå i kortene i starten af sæson af den åbenlyse grund, at den 25-årige spiller fra Kolding ikke havde en kategori på Challenge Tour.

Men han blev en del af Team Made in Denmark og udnyttede mulighederne. Derfor har han spillet sig til flere turneringer, end de otte han har spillet via invitationer som Team Made in Denmark har været med til at skaffe. 

Han spiller i denne uge sæsonens tiende turnering på Challenge Touren ved Foshan Open i Kina, og han er også med i sæsonens næstsidste turnering, der spilles i Ras al-Khaimah i  De Forenede Arabiske Emirater.

- Man kan sige, at projektet er lykkes med Team Made in Denmark. Kunne vi få én mand til Challenge Touren, så vil det være en succes, og Martin Ovesen har jo fået et lille gennembrud og har næsten skabt sig en kategori til næste sæson. Team Made in Denmark er jo ikke en genvej, men en mulighed for at få noget erfaring, som man kan bygge på, fortæller Flemming Astrup fra ECCO Tour til Golf.dk

Han var med til at sammensætte Team Made in Denmark i foråret 2016, og han melder sig klar til at være med i udvælgelsen til 2017-versionen.

- Truppen bliver ikke udtaget før til marts næste år i forbindelse med Winter Series, og så skal vi kigge på de spillere, der kunne være interessante. Vi tager nogle valg efter en vurdering af de enkelte spillere og en dialog med dem, for det er jo forskelligt, hvordan den enkelte spiller ser sin udvikling. I år valgte Rasmus Hjelm at køre en anden vej end Team Made in Denmark og prioritere Nordic League, og det lykkedes ham så heldigvis at sikre sig en plads på Challenge Touren. Made in Denmark er jo afhængige af danske spillere, der kan gøre sig gældende, og der har vi en vigtig opgave med at udvikle spillerne, siger Flemming Astrup.

En spiller, der fravalgte muligheden på Nordic League for at suge til sig af oplevelser på Challenge Tour var Benjamin Poke.

- Jeg lå godt til på Nordic League ranglisten inden sommeren. Jeg gik så glip af nogle turneringer på Nordic League, fordi jeg prøvede mig af på Challenge Touren. Det gav mig en erfaring som helt klart har gjort mig til en bedre spiller. Den erfaring kan ikke købes for penge. Det har givet et indblik i, hvordan man spiller på et højere niveau og også at prøve rejselivet. Der er altså forskel på, om man skal spille Italien eller lige på den anden side af Øresund, og så er niveauet bare sindssygt højt på Challenge Touren. Jeg er overrasket over, hvor høj standarden er, fortalte Benjamin Poke til Golf.dk efter han blev nummer 15 ved Terre dei Consoli Open.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer