Taylormade klar med P790 i tre nye modeller | Golf.dk
Taylormade P790

Foto: Taylormade

Taylormade P790

Foto: Taylormade

Taylormade P790 TI

Foto: Taylormade

Taylormade klar med P790 i tre nye modeller

12/08 - 2019 | Pressemeddelelse

Efter den bragende globale succes, der har gjort Taylormade P790 til et af firmaets bedst sælgende jernsæt nogensinde, er afløseren nu klar. Taylormade Golf, en af markedets førende spillere inden for innovation, teknologi og performance annoncerede i dag den anden generation af P790-jernene. Ligesom de øvrige modeller i P700-serien er P790 skabt omhyggeligt for at give en kombination af performance, feel og et æstetisk udtryk.

Den smedede slagflade og bløde, hule køllehovedkonstruktion med SpeedFoam samt den nye Thru-Slot Speed Pocket, gjorde fart og tilgivenhed til de afgørende egenskaber, der fik den første generation af P790 til at nå de øverste højder i kategorien ”players distance”.

For at forbedre et jern så succesfuldt, som det originale P790, måtte ingeniørerne tage alt, hvad de havde lært fra designet, raffinere det og forbede mange af de unikke designelementer, der gjorde det så succesfuldt- uden drastisk at ændre jernets DNA. Resultatet er et smedet jern, der fortsætter med at levere bemærkelsesværdig længde og spilbarhed kombineret med et semi-kompakt køllehoved med en elegant toplinje, en kortere slagflade og reduceret offset, som kræsne spillere foretrækker. 

Det originale P790 var – og er stadig – af mange anset som et af de bedst præsterende jern på markedet. Den helt nye 2019-model af P790 kommer med en syv procent tyndere slagflade designet til at producere en hurtigere COR (Coefficient of Restitution). For første gang er PICT (Progressive Inverted Cone Technology) inkluderet, hvilket er udviklet til at forbedre præcision sættet igennem og minimere tendensen til slag i højre, som ofte ses med lange jern. Den tyndere slagflade bibeholder lyd og feel men forstærker feedback uanset hvor på slagfladen bolden rammer. 

Bag slagfladen på det nye P790 er en af Taylormades mest avancerede teknologier til dato: SpeedFoam, en patenteret konstruktion, som både hjælper til at generere fart og styre lyd og feel. SpeedFoam sprøjtes ind i køllehovedet, styrker strukturen og giver en støddæmpende effekt, som gør P790 til et jern ulig noget andet i Taylormade familien. 

Inde i jernet er der tilføjet 15 procent mere tungsten end i forgængeren, og det giver et lavere tyngdepunkt. Det lykkedes gennem vægtbesparelse fra den tyndere slagflade samt fra vægt skåret fra tåen af køllen. Det nye design producerer højere udgangsvinkel.

Ligesom i den første generation kommer P790 også i en UDI-udgave (Ultimate Driving Iron med 17 graders loft), og der er også tilføjet en ultra-eksklusiv P790 TI-model.

Taylormade har aldrig skabt noget lignende. Jernet blev designet forfra med henblik på at skabe et game improvement jern fyldt til randen med teknologi, pakket ind i et elegant design kun ved at buge de allerbedste materialer.

Køllehovedet er smedet i 9-1-1 titanium. Titanium er både enormt stærkt og utroligt let – og en af de afgørende årsager til, at materialet bruges i drivere og fairwaykøller. Brugen af titanium gjorde det muligt for ingeniørerne at øge mængden af tungsten. Helt op til 119 gram bliver der brugt i et jern, hvilket er næsten halvdelen af køllehovedets vægt. Vægtloddet er placeret i bunden af køllen for et ultralavt tyngdepunkt – det laveste i noget jern i P-serien. P790 TI blev designet for at fremvise brugen af førsteklasses materialer i en teknisk og elegant pakke med ekstrem tungstensvægtning, som er synlig på hele bagsiden af jernet.

6. september er P790 i handlen. Jernene kan købes fra 3-AW (gap wedge). Med stålskafter koster et sæt  10.299 kroner. Med grafitskafter er prisen 12.599 kroner.
Prisen for UDI-modellen er 1.799 kroner.
Først 8. november er det muligt at købe P790 TI. Et sæt koster 23.999 kroner med stålskafter og 25.999 kroner med grafitskafter.

User Comments:

  • P790 ti

    08/05 - 2020 | Peter Lind

    Taylormade praler med at deres nye eksklusive jern skulle være det ultimative jernsæt, hvilket prisen også antyder, og så formår sådan et brand ikke engang at levere dem som LH, det er bare ikke godt nok, det sætter godt nok ens loyalitet overfor mærket kraftigt på prøve det er en ommer Taylormade

  • Whattt... Det er helt galt

    14/08 - 2019 | Kurt Stenholt Vædele

    Prisen på titanium er, Ca 25.000 usd pr ton, hvis der bliver brugt Ca 150 gram i et jern / kølle, så er det i omegnen af 16 kr. De dyreste skafter koster i indkøb Ca 150 kr. Dyreste grip 30 kr. I indkøb. Det giver Ca. 200 i materialer plus moms... Så er det jeg undrer mig over hvordan udsalgsprisen på Taylormade's nyeste påfund koster 25.999 for 7 jern, det svarer til 3700 i udsalg pr.stk hvor råmaterialerne koster Ca. 250 incl. Moms= 1750,- for 7 stk. Det bliver ikke nogen nem opgave at finde/hverve nye medlemmer hvis det er hvad vi skal forvente af fremtidens udstyrspriser.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer