Talenter på tætpakket træningslejr: - Jeg er da godt baldret om aftenen | Golf.dk
Cecilie Finne-Ipsen under den fysiske træning tirsdag aften.

Foto: Rasmus Baaner

Talenter på tætpakket træningslejr: - Jeg er da godt baldret om aftenen

08/03 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

En gruppe unge larmer i en hal. Nogle slår til en bold med ketchere, tilsyneladende i tilfældig retning i forhold til de andre ting, der sker i hallen.

Nogle andre kaster bolde til hinanden, mens andre bare griner og hygger.

Det kunne lyde som en halaften i enhver danske provinsby, men faktisk befinder vi os på PGA Catalunya, som er et af Europas bedste golfresorts. Og de unge mennesker er alle en del af det danske golflandshold.

Pludselig bliver der kaldt til ro.

Klokken er officielt 17.30, og fysisk træner Jakob Nees sætter de unge i gang med mere strukturerede øvelser inden for det, der bliver kaldt life kinetics.

Øvelser med indbyrdes konkurrence og indbyrdes samarbejde.

Nu skal spillerne gå sammen to og to. Hver anden spiller lukker øjnene og lader sig dirigere rundt i hallen af sin makker, der styrer med koder i form at forskellige prik på skulderen.

Det bliver mere og mere krævende at være golfspiller på topniveau, og derfor bliver spillerne på landsholdslejre tilbudt øvelser, der kan finpudse mange forskellige af deres færdigheder.

- Der er virkelig mange hensyn, fordi det er jo en lejr, hvor vi har spillet en masse golf. Vi skal også nå nogle fysiske pas, tid til golftræning, vi vil gerne lave biorapporter på alle spillere, så der er mange ting, der skal gå op inden for dagslys, forklarer Martin Kold, der er drengelandstræner.

 

Dagen starter klokken seks med fysisk træning, og inden den endelig rundes af med oplæg, evaluering og indendørs øvelser, så har de tilbragt stort set alle døgnets lyse timer på træningsbanen.

- Vi snakker hele tiden om, om vi prøver at nå få mange ting og om vi overloader. Men det er også en overvejelse, at de skal lære at blive bragt ud af komfortzonen, at blive udsat for variabler og alle de ting, som bare er en del af at være golfspiller, lyder det fra Martin Kold.

- Man er træt om aftenen. Man får skubbet sine grænser, siger 13-årige Amalie Leth-Nissen.

Den talentfulde spiller fra Hjortespring Golfklub er yngste på landsholdet, og det er blot den anden landsholdslejr, hun deltager i.

Hun går i 7. klasse hjemme i Herlev, og derfor har hun også lektier med - omend ikke så mange som nogle af de lidt ældre landsholdskammerater.

- Jeg prøver at nå at lave dem i flyveren - eller om aftenen, siger hun, der selv om vinteren satser på at træne fem-seks gange om ugen.

Andreas Hillersborg befinder sig i den anden ende af aldersspektret. Han er 22, har allerede været danmarksmester og har spillet sin golf i USA i et par år.

Alligevel oplever også han, at det er nogle gevaldige arbejdsdage, man får på landsholdslejre.

- I går spillede jeg kun ni huller, og så er dagen lang. I dag spiller jeg 18 huller ude på banen, og så får man et break på den måde. Men jeg er da godt baldret om aftenen, medgiver han.

Andreas Hillersborg, der spiller i Roskilde, går og overvejer, hvornår han skal turne pro.

- Man vil jo gerne på PGA Tour, siger han, når man spørger om ambitionerne.

Sit konkurrenceinstinkt får han lov til at afprøve torsdag og fredag. Her skal han og de andre herrespillere spille 36 hullers slagspil, hvor de to bedste bliver belønnet med de to første af fire danske pladser ved European Nations Cup, som bliver spillet i Sotogrande i Spanien i næste måned.

I det hele taget bliver konkurrenceelementet indarbejdet mange steder.

Spørg bare Frederik Sejr fra Mollerup Golf Club, der onsdag vandt massage og alenetid i spa, fordi han vandt en short game-konkurrence, hvor alle herrer, damer, piger og drenge deltog.

- Vi vil gerne have, at de får fornemmelsen af at skulle i manegen og præstere, siger Martin Kold.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer