Tårnhøje scores på Shinnecock | Golf.dk
Det var op ad bakke dagen igennem for bolden med Phil Mickelson, Jordan Spieth og Rory McIlroy.

Tårnhøje scores på Shinnecock

14/06 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Regnvejr i løbet af onsdagen gjorde Shinnecock Hills mindre fast og hurtig, og det var forventet, at det ville betyde en noget nemmere bane til åbningsrunden af US Open.

Nemmere, måske, men på ingen måde nem. Godt nok bliver turneringen ført under par, men nogle af spillets største navne blev blæst af banen i løbet af de første timer.

Bolden med Bubba Watson, Jason Day og Brooks Koekpa var sammenlagt 21 over par på åbningsrunden. Koepka, den forsvarende mester, var bedst med en score i 75 slag, +5.

De tre var fire slag bedre end den anden af morgenens helt store stjernebolde med Phil Mickelson, Rory McIlroy og Jordan Spieth. De tre har 12 majors mellem sig, men det var svært at se under torsdagens spil. 

På dagens første hul treputtede Spieth, og han fulgte op med et bunkerslag og to indspil før han havde ramt par 3-hullet 11. Det resulterede i en triplebogey, og hans score løb op i 78 slag.

Phil Mickelson undgik doublebogeys og det, der er værre, men efter 18 huller var han alligevel blot et enkelt slag bedre end Spieth.

Værst gik det McIlroy. Nordireren startede med et slå et nydeligt drive og gav sig selv to en halv meter for birdie. Puttet missede og derfra gik det hurtigt ned ad bakke. Efter 11 huller var McIlroy 10 over par, og sådan sluttede han også dagen.

Forholdene var krævende, men Scott Piercy og Ian Poulter beviste, at det ikke var umuligt at komme i hus med en god score. Begge gik banen et slag under par i 69 slag, og fra hotellet kan de nyde eftermiddagsholdets kamp for overlevelse, når vinden forventes at tage til og få banen til at tørre ud.

Thorbjørn Olesen kom godt fra start i sin anden udgave af US Open. Han lavede birdie på første hul og var nær førstepladsen, da han vendte i par efter ni huller. Derfra tabte han pusten, og to doublebogeys var med til at bringe scoren til +6. 

Hvilken placering, det kommer til at svare til, kommer an på, hvad de sent startende bliver udsat for. De tidlige indikationer tyder på at de har en rædselsfuld eftermiddag i vente. Tiger Woods har spillet et enkelt hul og er allerede tre slag over par.

Link til stillingen  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer