Syg debutant fører an på Kapalua | Golf.dk

Syg debutant fører an på Kapalua

04/01 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Kevin Tway åbnede år 2019 i fornem stil med en bogeyfri runde i 66 slag. Den 30-årige, som kvalificerede sig til Sentry Tournament of Champions for første gang med en sejr i sæsonens første turnering tilbage i oktober, lavede syv birdies på Kapaluas Plantation Course og er alene i front for turneringen.

Tway er nummer 89 på verdensranglisten, og selv i et felt med otte fra verdens top-10, er det ikke nogen stor overraskelse, at han er i spidsen – der er trods alt kun spillet 18 huller. Det overraskende er, at han satte den absolutte elite til vægs blot en dag efter at have forladt banen på grund af sygdom.

- Jeg spillede nogle enkelte huller i Pro-Am'en, og på hul fem følte jeg, at jeg gik i en vandseng. Så jeg trak mig og gik til lægen; havde en øreinfektion og sinusinfektion. Jeg fik nogle piller og har det lidt bedre i dag, men jeg er stadig en smule svimmel, sagde Tway.

Plantation Course er enormt kuperet og langt fra den ideelle slentretur, når man er usikker på benene, men Tways opskrift på at overkomme udfordringerne var ganske simpel.

- Jeg havde det skidt, men når man laver en masse birdies, føles alting bedre. Jeg prøvede bare at drikke en masse vand. Men for at være ærlig regnede jeg ikke med at spille så godt, sagde han på sit pressemøde efter runden i -7.

Den giver et forspring på et enkelt slag ned til tre spillere, og der finder man nogle af feltets sværvægtere. Ligesom Gary Woodland var de seneste to års vindere, Justin Thomas og Dustin Johnson, rundt i -6.

Kapalua er ikke kun ekstremt bakket, den har også utroligt brede fairways. Det giver i reglen de  lange drenge en fordel, og det ser leaderboardet efter første runde også ud til at bekræfte. Alle de fire første navne i tabellen sluttede sæson 2018 i top-15 på PGA Tourens statistik for Driving Distance, og flere af de kraftfulde spillere kom godt fra start torsdag. 

For eksempel er debutanten Rory McIlroy på en mangedelt sjetteplads i -4, hvor man også finder Jason Day og Bryson DeChambeau. Blandt spillerne på 12. pladsen i -3 ligger Bubba Watson og Jon Rahm, mens Cameron Champ - den længste af de lange drenge – godt nok måtte nøjes med en runde i -2 og en plads midt i feltet på en delt 16. plads.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer