Sydkoreanerne fører sig frem i Texas | Golf.dk
Si Woo Kim kan sove trygt oven på hans anden 66'er i turneringen.

Foto: Getty Images

Sydkoreanerne fører sig frem i Texas

06/04 - 2019 | Jakob Schmidt

Imens at kammeraterne Jordan Spieth og Rickie Fowler viste gode takter inden årets første major, var det Si Woo Kim der leverede bedst, halvvejs gennem Valero Texas Open. Med en 66'er og en samlet score i -12, spillede han sig fire slag foran resten af feltet. Hans nærmeste landsmand spillede sig op på 2. pladsen, hvor både Spieth og Fowler ligeledes endte dagen.

Si Woo Kim formåede også at løbe med dagens suverænt bedste slag på det 167 meter lange hul 16. En høj draw, to hop på græstæppet og derefter lige ind bagkanten på hullet, var alt der skulle til, for at Si Woo Kim's markør kunne skrive et 1-tal på scorekortet. Derfra kunne to pars på 17. og 18., sikre ham hans anden score på -6.

Si Woo Kim skal dog ikke hvile alt for meget på laubærerne, da både Jordan Spieth og Rickie Fowler viste genialiteter inden trejde runde på TPC San Antonio. Imens at Spieth leverede magiske øjeblikke, havde Rickie Fowler experimenteret med udstyret op til turneringsstarten, hvor han skiftede skafter på alle sine jern, for at få mere spin på de lynhurtige greens.

- De skafter jeg har spillet med før denne turnering har virkert godt, men jeg har ledt efter forbedringer. Ingen har en idé om hvordan dit spil ændrer sig, så nogen gange må man bare tage chancen hvis man vil se forbedringer. Indtil videre er jeg glad for min præstation, sagde den 30-årige Fowler til medierne umiddelbart efter runden.

En af grundene til at Fowler valgte et blødere skaft, kunne være de lynhurtige texanske greens, som minder om dem i The Masters i næste uge. Derudover kan det være, at han var blevet inspireret af sidste års vinder af Valero Texas Open, Andrew Landry. Landry skiftede også til et blødt skaft umiddelbart før turneringen, for at skaffe en højere boldflugt og mere spin, hvilket medførte en sejr på samlet -17, med to slag ned til 2. pladsen. Kan historien mon gentage sig?

Der hersker i hvertfald ingen tvivl om, at Si Woo Kim vil forsøge at færdiggøre sin texanske mission, mens at Spieth og de andre efterfølgere også ønsker at vise den bedste form inden årest første major på herrernes side.

I den anden ende af tabellen, på en 141. plads kunne Lucas Bjerregaard desværre se sit eget navn efter en runde i 78 slag. Allerede efter første runde, hvor der både var en triple- og dobbelt bogey på scorekortet, havde Lucas vist at han havde problemer med banen. Anden runde startede ikke meget bedre, og han måtte indkassere endnu en dobbelt bogey på det første hul.

Derfra var der langt op til cut-grænsen og kun et mirakel kunne redde den velspillende dansker. Det kom aldrig, og med to skæve drives på hul 11 og 12 som kostede dyrt, skulle Lucas bare i mål uden at miste for meget selvtillid.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer