Sydkoreaner er den yngste vinder af Honda Classic nogensinde | Golf.dk
Denne meget unge mand viste sig klar til at spille meget moden golf på den ekstremt vanskelige PGA National i Florida.

Foto: Getty Images

Sydkoreaner er den yngste vinder af Honda Classic nogensinde

02/03 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

PGA National i Florida har vand over det hele. Alligatorerne ligger klar til at sluge de nervøse spilleres drømme under Honda Classic. Spørg bare Tommy Fleetwood og Brendan Steele i førerbolden ved Honda Classic. 

De slog begge i vandet på sidste hul, da de ville forcere et omspil. Ved lyden af det andet plask kunne Sungjae Im i klubhuset begynde at formulere sin takketale.

Sungjae Im viste skam også tegn på nerver. Bare ikke så mange som sine direkte modstandere. Derfor kan han nu kalde sig vinder på PGA Tour i en alder af bare 21 år, og han er den yngste vinder af Honda Classic nogensinde. Honda Classic har været spillet siden 1972.

At Im var i stand til at spille The Bear Trap i to under par siger alt. Bear Trap er navnet på hullerne 15 til 17, alle uhyre vanskelige huller, hvor man har en lang carry over vand. De var dog barnemad for den unge sydkoreaner, som skrev under på en runde i 66 slag og en samlet score på 6 under par for turneringen.

Sungjae Im er ingen stjerne på verdensscenen. Men det kan han blive. Han er blot 21, har allerede spillet Presidents Cup. Han har vundet på den koreanske tour og to gange på Korn Ferry Tour. Og han har en 2. plads, to 3. pladser og to 4. pladser på PGA Tour. Så på et eller andet tidspunkt måtte sejren vel komme.

Det samme har man nu sagt et stykke tid om den 29-årige Ryder Cup-stjerne Tommy Fleetwood. Han er den eneste spiller i verdens top-20, der endnu ikke har vundet på PGA Tour, og han har været med fremme hele denne uge.

Tommy Fleetwood lignede også ham, de andre skulle hente søndag. Efter en tredjedel af runden var han to slag foran forfølgerne. Men på bag-ni kunne han ikke finde samme gear. Faktisk lavede Tommy Fleetwood ingen birdies mellem 2. hul og 17. hul. Sidstnævnte birdie gav ham et halmstrå at klynge sig til, men hans forsøg på at lave birdie og fremtvinge et omspil på sidste hul endte med et fairwaykølleslag, som han tabte i vandet til højre.

Fleetwood sluttede alene på 3. pladsen i en samlet score på -4.

Canadiske Mackenzie Hughes, der har misset cuttet i ni af sine sidste 11 turneringer, endte dermed med at lukrere på Fleetwods og Steeles dukkerter. Hughes leverede en heroisk indsats med to 66’ere i weekenden og fik en fortjent 2. plads alene.

Også den 36-årige tredobbelte vinder på touren, Brendan Steele, var flere gange undervejs med på en delt førsteplads. Men Steele lavede blot en enkelt birdie på runden, og selvom han også kun lavede en enkelt bogey, kom han lige præcis til kort. En bold i vandet på sidste hul knuste endegyldigt hans håb, og han sluttede på en delt 4. plads sammen med blandt andre Lee Westwood.

Listen over nylige vindere af Honda Classic er en skønsom blanding af superstjerner som Rory McIlroy, Padraig Harrington, Adam Scott og Ernie Els samt ukendte spillere som Michael Thompson, der vandt i 2013 og Keith Mitchell, der vandt sidste år.

Sungjae Im kan med tiden blive kendt som en af de store navne, der vandt Honda Classic.

Link til resultatet

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer