Sydafrikansk førstegangsvinder på PGA Touren | Golf.dk
Dylan Frittelli blev den tredje førstegangsvinder i træk på PGA Touren.

Foto: Getty Images

Sydafrikansk førstegangsvinder på PGA Touren

15/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Jordan Spieth og Dylan Frittelli var holdkammerater på University of Texas, men efter at være blevet professionelle gik de ned ad hver deres karrierevej. Spieth vandt sin første af 11 PGA Tour-titler i John Deere Classic tilbage i 2013. Frittelli har været verden rundt og sikret sig sejre på challengetouren, på sunshinetouren og Mauritius Open på europa- og asientouren.

I USA havde Sydafrikaneren endnu ikke fundet nøglen, og da han seks år efter Spieths sejr ankom til TPC Deere Run, var Frittelli få uger fra at miste sit kort til PGA Touren.

Det behøver han ikke længere bekymre sig om. 29-årige Frittelli gik ind til finalerunden på femtepladsen, og med birdies på de tre første huller blev det klart, at han var på vej mod årets første top-10 placering. 

Med tre birdies midt på runden og en mere mod slutningen stod han pludselig som vinder efter en 64'er, som gav en samlet score i -21, og den sejr kom som en enorm lettelse.

- Det er kæmpestort. Jeg har vundet på europatouren, men min exemption er ved at løbe ud efter denne sæson, så jeg havde et problem: Hvis jeg ikke beholder mit kort på den amerikanske tour, så bliver jeg nødt til at tage på Korn Ferry Q-School og spille Playoff-turneringerne for at forsøge at genvinde mit kort. Det ville betyde, at jeg mister tre-fire uger på europatouren, som jeg kunne bruge på at forsøge at beholde kortet. Alt det har jeg grublet over de seneste fire-otte uger, og man kan ikke kontrollere den slags. Man bliver bare nødt til at spille og forsøge at skubbe det i baggrunden. De seneste to uger spillede jeg fremragende, men jeg lod mig påvirke af situationen, men heldigvis gravede jeg i denne uge og havde et helt klart sind over stort set hvert eneste slag i weekenden, sagde Frittelli på sit pressemøde.

Sejren blev på to slag ned til Russell Henley, som gik dagens bedste runde i -10. Frittellis sejr gav et spring frem til nummer 48 i FedEx Cuppen, og samtidig gav den plads i feltet ved The Open Championship, som indledes torsdag.

Årets sidste major tæller på begge sider af Atlanten, så hvis han stadig gør sig håb om at beholde spilleretten på europatouren, får han mulighed for at sikre sig det mål med en ny stor uge på Royal Portrush.

Frittelli var ikke den eneste, som sikrede sig en fremtid på PGA Touren. Efter sidte uges andenplads opnåede nyprofessionelle Collin Morikawa en delt tredjeplads i -17. Det var nok til at give fuld spilleret til 2020.

- Det føles rigtig godt. Det var selvfølgelig mit mål at sikre kortet til næste år, og det er vi på vej mod, og det stopper ikke her. Jeg har to turneringer tilbage – Barracuda og Wyndham – og jeg vil virkelig gerne kvalificere mig til slutspillet, og det kan kun ske, hvis jeg får en sejr, sagde den ambitiøse 22-årige fra Californien til PGA Touren.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer