Svensker stryger til tops i Texas | Golf.dk
Jonas Blixt har tre sejre på PGA Touren, men det er mere end to år siden, han senest sluttede i top-10.

Foto: Getty Images

Svensker stryger til tops i Texas

25/05 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Der blev leveret nogle lave runder fredag på PGA Touren i Fort Worth, Texas. Martin Kaymer spillede sig fra den forkerte side af cutgrænsen til 14. pladsen med en 65'er. På Colonial Country Club svarer det til -5.

Længere fremme i stillingen var Kevin Na dagens mand i Charles Schwab Challenge. Det er ikke nogen uvant oplevelse for Na på Colonial. I sidste års udgave af turneringen gik han både en 61'er og en 62'er, og fredag blev det igen til 62 slag.

På banens første hul slog Na bolden ind til mindre end en meter fra 245 yards og lavede en sikker eagle. Derudover blev det til seks birdies, og med superrunden rykkede han op på siden af Tony Finau i -8.

Finau førte efter første runde, og han skrev under på 68 slag fredag. Det var ikke nok til at holde fast i førstepladsen, for Jonas Blixt havde gang i noget stort. Den 35-årige svensker slog en fuld wedge i hul for eagle på 17. hul, og det var ikke eneste gang, han var præcis med jernene.

Det blev også til fire birdies på runden, og tre af dem var fra mindre end to en halv meter efter fulde slag. Samlet blev resultatet 64 slag, -6, og det gav et ryk helt til tops i stillingen. Blixt har vundet tre gange på PGA Touren, og han går ind til weekenden ni under par, et slag foran Na og Finau i kampen for sin fjerde titel.

- I dag slog jeg bolden lidt tættere på hullet og udnyttede mine chancer. Det har været to rigtig gode dage for mig, sagde Blixt, som spillede i bold med Na under de indledende runder.

De kommer til at spille sammen igen i lørdagens førerbold klokken 19.55 dansk tid. En halv time før går den tidligere vinder Jordan Spieth på banen.

Tredjepladsen i sidste uge var Spieths bedste resultat i mere end et år. Den var primært et produkt af sublim putting, og de tendenser er fortsat på Colonial. Torsdag havde den 25-årige texaner karrierens bedste runde med putteren, og fredag holede han to putts på 15 meter.

Spieth fører feltet an i Strokes Gained Putting, men det lange spil har ikke været nær så imponerende. Over de første 36 huller har han ramt mindre end hver anden fairway. Fredag blev det også kun til ni Greens in Regulation, og det forklarer, hvorfor de fem birdies fredag blev udlignet af en håndfuld bogeys.

70 slag blev det til for Spieth, og han går ind til de afgørende 36 huller på en delt femteplads i -5, fire slag fra toppen af tabellen.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer