Svensker kan vende op og ned på karrieren | Golf.dk
Pernilla Lindberg har kurs mod sejren i Californien.

Foto: Getty Images

Svensker kan vende op og ned på karrieren

01/04 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Pernilla Lindberg har aldrig vundet på LPGA. Hun har aldrig vundet på LET heller. Hun fører årets første major med tre slag.

Lindberg har spillet golf blandt de bedste siden 2010, men et par andenpladser i Europa og en tredjeplads i USA er indtil videre hendes bedste resultater. Det kan der blive lavet om på søndag, for den 31-årige svensker er på rekordjagt i ANA Inspiration.

Efter 36 huller satte hun ny scoringsrekord i -12 delt med Sung Hyun Park, og efter 70 slag lørdag nåede hun til -14, den laveste total efter 54 huller i turneringens historie.

Det så ellers længe ud til, at Park, den regerende mester i US Women's Open, skulle trække overskrifterne lørdag. Sydkoreaneren var tre under par efter 11 huller, men så blev førerbolden sat på klokken, og det bragte den 24-årige ud af balance. I løbet af fem huller tabte Park fem slag til Dinah Shore Tournament Course, og derfor starter hun finaledagen på tredjepladsen i -10.

Den score er hun ikke ene om. Charley Hull, Jodi Ewart Shadoff, Inbee Park, Moriya Jutanugarn og Jennifer Song er alle 10 slag under par. Lindbergs nærmeste forfølger er amerikanske Amy Olsen, som heller aldrig har vundet en stor professionel turnering.

For Lindberg er det en uvant position, og hun er klar over, at den karrieredefinerende sejr ikke bliver let at få hentet, men hun forsøger ikke at lade sig tynge af situationen.

- Hver dag har bare været skøn. Efter første dag var jeg på førstepladsen, og det fulgte jeg op med en ny lav runde. Det er ikke nemt at gøre, og jeg gik så ud og øgede mit forspring- det er alle store præstationer. Så det giver alt sammen et skud selvtillid.

- Men i morgen vil jeg bare fortsætte med at gøre, som jeg har gjort de første tre dage. Selvfølgelig bliver det anderledes. Alle - jeg ved ikke hvor mange piger - kommer til at jagte mig i morgen, så det bliver anderledes. En eller anden kommer til at gå en lav runde, så jeg har brug for at fortsætte i samme spor, sagde Lindberg efter sin runde.

For Nicole Broch Larsen bliver det en kamp om de sekundære placeringer. Lørdag lavede hun tre birdies og to bogeys, og runden i 71 slag rokkede hende ikke den mindste smule ud af 41. pladsen, som hun havde startet dagen på. Den eneste danske finalist er to under par samlet.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer