Svensk sejr ved Tinderbox Charity Challenge til fordel for De Vildeste Fugle | Golf.dk
Christopher Sahlström vinder Tinderbox Charity Challenge til fordel for De Vildeste Fugle 2019.

Foto: ECCO Tour

Svensk sejr ved Tinderbox Charity Challenge til fordel for De Vildeste Fugle

28/06 - 2019 | Pressemeddelelse

Christopher Sahlström var godt spillende på finalerunden af Tinderbox Charity Challenge til fordel for De Vildeste Fugle, og med samlet +13 point kunne han strække armene i vejret på 18. green. På samme tid vandt Hillerød Made in Denmark & Sportsjournalisternes Juniorholdturnering, mens tre danske amatører sikrede sig et Challenge Tour wildcard.

Sahlströms sejrsmargin lød på to slag til finske Linus Vaïsänen efter en afslutning, der var ganske blottet for drama. Sahlström havde helt styr på tingene, og da han sænkede sin birdie på 17. hul, var det reelt afgjort. Dermed vandt den dygtige svensker for anden gang på en måned og kravler nu helt til tops på GolfBox Nordic Golf League Ranking.

I samlet +8 point og på en fjerdeplads delte Jakob Kollerup og Nicolai Kristensen æren som bedste dansker(e). For Nicolai Kristensen betyder fjerdepladsen, at han igen får samlet værdifulde point ind til GolfBox Nordic Golf League Ranking. Han forbliver på en delt syvendeplads, men fik lukket en stor del af hullet til de foranliggende spillere. 

Niklas Nørgaard Møller, der længe har været i storform missede igen muligheden for at snuppe sin første ECCO Tour sejr siden 2011. Fem bogeys undervejs på runden ødelagde konstant momentum, og den bomstærke Kokkedalprofil måtte nøjes med en delt sjetteplads i +7 point. Han forbliver således på fjerdepladsen på GolfBox Nordic Golf League Ranking, hvorfor de fem bedste spiller ved udgangen af året rykker op på Challenge Touren. Her kan du se, hvor stærk og stabil Niklas Nørgaard Møller har været i 2019.

Link til resultatet

Denne uges turnering var sidste mulighed for amatørspillerne for at spille sig til et wildcard til Made in Denmark Challenge by FREJA i Ry til august. Allerede inden denne uge var August Thor Høst sikker på det ene wildcard, og med en stærk indsats på Odense Eventyr Golf gik de sidste to pladser til Anders Emil Ejlersen og Sebastian Friedrichsen. 

Anders Emil Ejlersen lå inden denne uge på tredjepladsen på Made in Denmark Amateur Ranking og kunne miste sin Challenge Tour billet til Hamish Brown. Ejlersen havde imidlertid taget sit bedste spil med til Odense, og en delt 14. plads var nok til at dele æren som bedste amatør, og dermed fjerne enhver tvivl om hans deltagelse ved Made in Denmark Challenge by FREJA i slutningen af sommerferien.

Du kan se slutstillingen på Made in Denmark Amateur Ranking her.

Finalen ved Made in Denmark & Sportsjournalisternes Holdturnering blev afvikles sammen med ECCO Tour-spillernes finalerunde i dag. 

Her var Hillerød det bedste hold, og de kan nu se frem til en rejse til The Open næste år, hvor turneringen skal overværes på tætteste hold. Udover at de tre juniorer på det vindende hold skal se verdensklasse-golf til The Open, får de også mulighed for at spille mod et lokalt elitehold i nærheden af Royal St George’s, hvor The Open afholdes i 2020. Det er en stor oplevelse og vi håber det kan inspirere de unge i forhold til deres egen golf.

I onsdags overrakte ,ECCO Tour ejer Flemming Astrup og Tinderbox direktør Brian Nielsen, Michael Falch en check på 268.000 kroner til projektet “De Vildeste Fugle”. Pengene går således til at hjælpe børnefamilier, hvor den ene forældre er ramt af alkoholmisbrug. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer