Svært at få bolden op at flyve | Golf.dk

Svært at få bolden op at flyve

01/11 - 2016 | Henrik Søe

Da vi i årets første udgave af Dansk Golf talte med Brian Lykke, var han helt på herrens mark. Han anede ikke noget om golf - ud over at det handlede om at slå til en bold på noget græs, og at han gerne ville prøve, om det var noget for ham.

Brian Lykke er stadig nærmere den bare bund, end han er på at være oplyst. Men nu har han meldt sig ind i en golfklub. Valget faldt på Hedeland Golfklub, der ligger i bekvem afstand fra hjemmet øst for Roskilde og som i april dannede ramme for komikerens første besøg nogensinde i en golfklub.

- Jeg er jo stort set kun kommet i fodboldklubber, og som totalt udenforstående var det en spøjs oplevelse at komme i en golfklub. Nu tror jeg bestemt ikke, at Hedeland er nogen “posh” golfklub på nogen måde, men jeg synes, jeg kunne mærke golfsportens historiske aspekt med kodeks og dresscode, og at man skal indrette sig på en bestemt måde for at være “med i klubben.”

- Golf er ikke nogen superbillig sport, og det virker ikke som et sted, hvor enhver type bare kommer ind fra gaden, og det forekommer mig at være en anelse ekskluderende. Det var i hvert fald mit første umiddelbare indtryk, men jeg er helt grøn i det her og kan jo tage fejl, siger Brian Lykke. der understreger, at han blev godt modtaget.

- Jeg blev vist ned til driving range og fik endda et par minutters mini-undervisning, inden jeg begyndte at tæske løs. Langt de fleste fræsede hen ad jorden, og jeg tror, det var fordi, jeg forsøgte at skovle bolden op i luften. Jeg fik at vide, at jernet nok skulle klare den del, så det skal jeg vist arbejde på.

Brian Lykke har fået sit begyndersæt i Golfexperten, og selv om langt de fleste slag i debuten på driving rangen ikke vandt nogen priser, er han kun blevet bestyrket i troen på, at golf bliver en succes:

- Jeg tror, jeg fik to ud af tyve bolde op at flyve. Det var måske ikke mange, men det var en fed fornemmelse, når det lykkedes. Og så er der noget dejligt simpelt i præmissen med at stå der med sit jern med bolden liggende foran en. Det kommer jeg til at kunne lide. Senere kommer jeg så ud i naturen, som jo er en af grundene til, at jeg gerne vil spille golf - og at jeg har købt en bondegård. Jo, jeg er sikker på, at golf kan noget.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer