Suveræn start giver Rumford førstepladsen | Golf.dk
Brett Rumford lavede 10 birdies på første runde.

Foto: Getty Images

Suveræn start giver Rumford førstepladsen

08/02 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Brett Rumford er tilbage på førstepladsen i ISPS Handa World Super 6 Perth, en position han kender særdeles godt. For et år siden lå den 40-årige hjemmebanespiller nummer ét efter hver af de tre runders slagspil og gik hele vejen til sejren blandt de 24 i søndagens nyskabende hulspilsformat.

Fra morgenstunden var han igen flyvende på Lake Karrinyup Country Club. Syv birdies på de første ni huller sendte Rumford ud i 29 slag, og selvom der fulgte to bogeys, hentede han det tabte hjem igen og kom rundt otte under par i 64 slag.

Det giver to slag ned til landsmanden James Nitties og spillemakkeren Lee Westwood på andenpladsen.

- Jeg fører, jeg er inden for top-24, og det er mit eneste fokus denne uge. Det ville være en fin bonus at slutte som nummer ét, men det er ikke min prioritet, sagde Rumford, der ikke er overrasket over sin imponerende start.

- Nogle golfbaner passer bare øjet godt, mens andre ikke gør. Det er ikke altid tilfældet, men man kan spore en generel tendens til, at mange spillere vender tilbage og spiller godt på baner, hvor de tidligere har gjort det godt. Det her er en af den slags for mig, sagde han til turneringens hjemmeside.

Thorbjørn Olesen er en anden, som tidligere har oplevet succes på banen. I 2014 dannede den rammen om  hans anden sejr på europatouren, og der er mulighed for, at det igen kan ende i triumf for den 28-årige.

Olesen er blandt favoritterne, og torsdag lavede han en håndfuld birdies og tre bogeys for et godkendt udlæg i 70 slag. Det giver en delt 33. plads, og dermed er han godt på vej til at klare det første cut, som sender de 65 bedste videre til lørdagens runde. Derfra går 24 videre til hulspillet søndag.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer