Suveræn Reed trykker pedalen i bund ved The Masters | Golf.dk
Patrick Reed kan smile og se sig over skulderen, alle andre spillere ved The Masters ligger bag ham i feltet.

Foto: Getty Images

Suveræn Reed trykker pedalen i bund ved The Masters

07/04 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Det mest berømte billede af Patrick Reed er det foto, hvor han tysser på Rory McIlroy under en Ryder Cup-match. Måske bliver det snart erstattet af et billede af den trinde amerikaner i en grøn jakke.

Reed er kendt for at være virkelig god i netop Ryder Cup og hans stil virker provokerende på nogle, mens andre holder af hans fagter og lettere overmodige udtalelser.

En anden ting, som Reed er kendt for, er, at han ikke præsterer i majors, selvom han har vundet fem almindelge turneringer på PGA Tour i en alder af bare 27.

Patrick Reed spiller i denne uge sin femte Masters, og han er aldrig sluttet højere end nummer 22. Faktisk havde han ikke haft en top-ti i en major, før han i august sluttede som nummer to efter Justin Thomas ved PGA Championship.

Så noget er måske i gære. I hvert fald spiller Patrick Reed i denne uge med stor modenhed. Og da han har gået på college i byen Augusta har han faktisk større kendskab til banen end de fleste andre i feltet.

Det udnyttede han til fulde fredag, hvor han for anden dag i træk lavede birdie på alle fire par 5-huller. I alt samlede han ni birdies (i tre stimer á tre) op på en runde, hvor han også udnyttede, at betingelserne var lettere for de spillere, der var ude sidst på dagen.

Patrick Reed er ni under par efter to runder.

Lige bag Reed ligger australske Marc Leishman, som flere gange har været oppe at snuse til majorsejre, men endnu mangler at gå hele vejen. Efter en runde i 67 slag er Leishman syv under par.

Nogle slag efter følger en stjerneparade af navne, som vil sikre spænding på Augusta helt frem til søndag aften. Justin Thomas, Henrik Stenson, Justin Rose, Bubba Watson, Jordan Spieth, Rory McIlroy, Dustin Johnson og Rickie Fowler er alle i top-10.

Henrik Stenson er ligesom Reed en spiller, der har skuffet fælt på Augusta - hans høje niveau taget i betragning. Den 42-årige svensker deltager i denne uge i sin 13. Masters i træk, men det er den eneste major, hvor han endnu aldrig er sluttet i top-10.

Men i denne uge har han spillet to stabile runder i træk og er nu alene på tredjepladsen i fem under par.

Tiger Woods kæmpede som et bæst hele dagen. Et fantastisk kurvet andetslag til 11. green blev efterfulgt af et kikset slag i vandet foran 12. green. Elegante birdies på par 5-huller 13. og 15. blev efterfulgt af en klodset bogey på 16., hvor han brugte tre slag fra greens forklæde.

Og sådan var hele hans dag. Til sidst signerede han en 75’er og er fire over par for turneringen. Det betyder, at han klarer cuttet. Men der skal en usædvanligt optimistisk fan til at tro, at han kan spille med om sejren.

Det samme må siges om Phil Mickelson, som efter en runde i 79 slag har langt til toppen af leaderboard.

Sergio Garcia missede forudsigeligt cuttet efter sin rædselsoplevelse på førsterunden. Andre stærke europæere som Thomas Pieters og Alex Norén missede også cuttet.

Vejrudsigten siger, at der kommer torden over golfbanen lørdag.

Link til stillingen

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer