Superstart af Højgaard i Holland | Golf.dk
Nicolai Højgaard fik en fremragende start på KLM Open

Foto: Getty Images

Superstart af Højgaard i Holland

12/09 - 2019 | Henrik Søe

De færreste tvivler på Nicolai Højgaards potentiale, men det 18-årige stortalent har endnu til gode at spille en finalerunde på europatouren. Efter seks forgæves forsøg med fem missede halvvejscuts og et tredjerundecut kan denne uges KLM Open måske være turneringen, hvor Nicolai Højgaard for alvor får tingene til at flaske sig. 

Ihvertfald lagde Nicolai Højgaard særdeles fornuftigt fra land på The International uden for Amsterdam. En runde i 67 slag (-5) placerer ham på en midlertidig andenplads efter at første halvdel af feltet er kommet i klubhuset. Runden, der blev sat sammen af syv birdies og to bogeys, var samtidig Nicolai Højgaards laveste hidtil i europatour-sammenhæng - og måske et vendepunkt i en sæson, der har været lidt op og ned for den tidligere Europa- og Verdensmester. 

Nicolai Højgaard har i år haft en del starter på challengetouren, men efter en fornuftig juni måned med en række top 20-placeringer, løb han ind et formdyk, og siden 7. juli er det ikke lykkedes at klare et cut.  I forrige uge fik Højgaard dog en sejr i invitationsturneringen på Great Northern, hvor han vandt foran en række andre danske proer. Højgaard vandt i øvrigt sin individuelle EM-titel netop i Holland, så noget tyder på, at han trives her. 

Også Søren Kjeldsen lignede længe en mand, der havde tænkt sig at blande sig helt i toppen efter første runde. Kjeldsen bragede afsted med fem birdies (og en bogey) på sine syv første huller, men tre bogeys mod slutningen af runden sendte ham tilbage til to under par - og en foreløbig placering omkring nummer 20. 

Lasse Jensen kom rundt i par, mens Jeff Winther skulle ud i en af eftermiddagens sidste bolde. 

Engelske Callum Shinkwin satte standarden tidligt med en runde i 66 (-6) og den runde har sendt ham alene i front for KLM Open. 

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer