To superrunder bringer danske damer tæt på medaljekampen | Golf.dk
Der var glæde i den danske lejr efter en historisk præstation ved EM, og nu gælder det individuelt EM

Foto: Thomas Poulsen

To superrunder bringer danske damer tæt på medaljekampen

10/07 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Blot tre dage efter at være sluttet som nummer et og tre i DILAC, leverede Malene Krølbøll og Sofie Kibsgaard igen storspil. Hvor det i Silkeborg gjaldt individuel succes, kæmper de denne uge en fælles kamp for Danmark.

EM for hold blev tirsdag indledt på Golf Club Murhof, og de danske damer lagde sig på en sjetteplads ud af de 19 nationer til start i Østrig. 

Krølbøll var i par efter seks huller. I løbet af de næste seks præsterede hun fire birdies, og der blev også tid til en eagle, inden runden var slut. Med en score i -6 ligger Hedeland-spilleren på en delt andenplads individuelt, et slag fra Irlands Olivia Mehaffey.

Kibsgaard var næsten ligeså imponerende på de første 18 huller. Hun lavede fem birdies i træk fra hul ni og sluttede dagen med dagens syvende birdie for en runde i -5 og en ottendeplads.

De fem bedste scores fra hvert land tæller i det samlede regnskab, og med Karen Fredgaard i par, Marie Lund-Hansen i +1 og puk Lyng Thomsen i +4 er Danmark seks under par.

Cecilie Finne-Ipsens 78'er blev sorteret fra totalscoren.

Danmark har 10 slag op til den førende nation, Frankrig, men det første mål bliver at spille sig med i Flight A, hvor medaljerne skal fordeles gennem hulspil. Kravet er at ligge i top-8 efter onsdagens runde, og med fem slag ned til niendepladsen ser den danske landstræner positivt på mulighederne.

- Det var en spændende dag med en stærk afslutning af Sofie og Malene. Vi har et bredt hold hvor alle har kapacitet til at byde ind, hvorfor vi er fortrøstningsfulde på vej ind til i morgen, skrev Thomas Poulsen på mail. 

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer