Superrunde sender Stenson ind i topstriden | Golf.dk
Henrik Stenson brugte 62 slag fredag, hvilket var feltets bedste score på Hills Golf Club.

Foto: Getty Images

Superrunde sender Stenson ind i topstriden

23/08 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Henrik Stenson kom til Scandinavian Invitation uden en turneringsrunde i benene siden sidst i juli. Han sluttede som nummer 90 i FedEx Cuppen til trods for, at han valgte ikke at deltage i den første af slutspilsturneringerne.

I stedet for at satse på at finde formen og spille sig med til Tour Championship, hvor der uddeles mange millioner dollars, en turnering han vandt i 2013, meldte den 43-årige svensker sig til europatourens turnering i Göteborg.

Stenson har vundet det meste: DP World Tour Championship to gange, to slutspilsturneringer i FedEx Cup, et World Golf Championship, Players Championship, og så er han skandinaviens eneste mandlige majorvinder nogensinde. Men han har aldrig vundet turneringen, der nu går under navnet Scandinavian Invitation. 

Det så heller ikke ud til, at det skulle blive i år, da han torsdag var to over par efter seks huller på Hills Golf & Sports Club. En stime på fire birdies i træk senere på runden var med til at redde en score i -1. Han var tilbage i par efter en bogey på fredagens første hul, men det skulle alligevel vise sig at blive en runde, som både Stenson og tilskuerne sent vil glemme. 

Allerede efter tre huller var han under par for dagen, og på ottende hul lavede den femdobbelte Ryder Cup-spiller den første af en serie på seks birdies i træk. Fire pars fulgte, inden en afsluttende birdie gav dagens laveste runde i 62 slag.

Den bragte totalscoren til -9, hvilket giver en delt andenplads med Ashun Wu. Kun Matthew Fitzpatrick, feltets bedst placerede spiller på verdensranglisten, ligger bedre til halvvejs gennem turnering. Vinderen fra 2016 var rundt i 65 slag og nåede til -11 samlet.

- Jeg er bare glad for at spille en god runde i dag. Jeg lå et godt stykke tilbage efter første runde, så at levere en god score i dag, indhente noget af det tabte og være med i kampen i weekenden, føles ret godt. 

- Der er stadig masser af golf at spille, og Matt spiller rigtig solidt, så jeg tror, han bliver manden, man skal fange, sagde Stenson til europatouren.

På et tidspunkt fredag så det ud til, at Søren Kjeldsen skulle blive den eneste finalist af de fem danskere, som stillede til start. Sådan kom det ikke til at gå, men det er stadig den 44-årige, der ligger bedst til af de rød-hvide i Göteborg.

For anden dag i træk brugte Kjeldsen 68 slag, og med en samlet score i -4 er han på en delt 18. plads. Det er Kjeldsens kun ottende runde i 60'erne i 2019, og inden han kom til Sverige, skulle man tilbage til British Masters i første halvdel af maj for at finde den seneste.

Med Jeff Winther var fredagens store spørgsmål, om han kunne rette op på en skuffende første runde i 73 slag og klare cuttet. Han var tre slag på den forkerte side ved dagens start, og opgaven blev kun større, da han lavede bogey på dagens andet hul.

Derfra kom den tidligere greenkeeper op i et helt andet gear, og i løbet af de følgende 16 huller lavede han 10 pars og seks birdies. Det bragte ham frem til en delt 32. plads i -2.

Ved dagen start var cutgrænsen i par, og der fandt man Joachim B. Hansen. Cuttet forblev i par, men Hansen rykkede sig. Også challengetourens nummer ét fra sidste sæson fik en forkølet start og var to over par efter fire huller, men han kæmpede sig tilbage og kom banen rundt i 69 slag. Samlet er Hansen -1 og på en delt 46. plads. 

Som nummer 109 på Race to Dubai  kan det klarede cut vise sig at blive enorm vigtigt for mulighederne for at beholde spilleretten til europatouren i 2020. Weekenden vil vise, hvor stor en bid af de 1,5 millioner euro, han kommer fra Sverige med, men i hans nuværende situation tæller hver en eurocent.

Thomas Bjørn kommer tomhændet fra Göteborg, som han i en årrække kaldte hjem, men ikke uden at vise, at han stadig kan spille god golf. Han brugte 76 slag torsdag, men på anden runde kom den 48-årige dansker rundt to under par. Han sluttede på 114. pladsen i +4.

Det var et slag foran Lasse Jensen, som brugte 72 slag fredag.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:70,275
 • Unique Visitor:17,233
 • Registered Users:153,540
 • Unregistered Users:30,823
 • Blocked Users:12,334
 • Published Nodes:14,385
 • Unpublished Nodes:244
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:35.172.233.2
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:7,955
  • This week:70,295
  • This month:70,295
  • This year:70,295

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk