Stort personligt tab er ingen hindring for Walters i Portugal | Golf.dk
justin Walters er i kamp om sin første sejr på europatouren.

Foto: Getty Images

Stort personligt tab er ingen hindring for Walters i Portugal

25/10 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Justin Walters har ikke haft en nem sæson, og det er ikke noget nyt. Glem for en stund, at han ikke havde en top-25 placering i 2019 indtil Italian Open for to uger siden. I de sidste dage af sommeren mistede sydafrikaneren sin far, og selvom han forsøgte at spille Porsche European Open, måtte han trække sig efter en runde i 79 slag. Tankerne var et helt andet sted. 

Efter en 61. plads i sidste uge gik Walters ind til Portugal Masters - den afgørende turnering i kampen for at forny spilleretten - på 121. pladsen. En 117. plads ser ud til at række til en sæson mere i den bedste række. 

Walters har tidligere haft ryggen mod muren på Dom Pedro Victoria Golf Course. 2013, kort efter sin mors død, var Walters også i fare for at miste sit kort, men et langt putt på 18. hul søndag sikrede en andenplads og overlevelse på touren.

Kravet er mindre i år, og Walters er på vej mod en mindre stresset søndag, efter han har spillet sig på andenpladsen halvvejs gennem turneringen.

- Man kan ikke bruge for meget tid på kigge tilbage. Men bliver nødt til at se fremad, og det gjorde jeg rigtig godt i dag, sagde Walters efter første runde.

Hans runder i 65 og 66 slag giver en total i -11 delt med Jeunghun Wang, der som nummer 119 på Race to Dubai selv har brug for et resultat for at forny sin spilleret. De er et slag efter Oliver Fisher, som har indtaget førstepladsen i -12 med sin anden runde i træk i 65 slag.

Fisher skrev historie for et år siden, da han spillede Victoria-banen i 59 slag og blev den første i europatourens historie til at bryde den magiske grænse på 60 slag. 

For danskerne blev der rykket en hel del rundt på tingene fredag. Både Thomas Bjørn og Lucas Bjerregaard startede dagen på 12. pladsen, men begge brugte 77 slag og missede cuttet i -1 med tre slag.

Jeff Winther og Søren Kjeldsen var også et slag fra at klare sig med til weekenden. Kjeldsen havde spillet sig til -2 for turneringen, men bogeys på de to sidste huller kom til at koste videre deltagelse. 

Til gengæld har Nicolai Højgaard stadig mulighed for at spille sig til en fast plads på europatouren, men det kræver en helt speciel weekend for det 18-årige stortalent. Han er nummer 137 på Race to Dubai og har brug for at slutte helt i toppen for at have en chance. Måske skal han tage en snak med Oliver Fisher om, hvordan man løser den opgave, for efter to runder i 70 slag er Højgaard på 51. pladsen.

Bedste dansker efter de indledende runder er Joachim B. Hansen. Efter tre huller torsdag var sidste års vinder af challengetouren fire slag over par, men siden har Hansen fundet tilbage til det spor, der har givet en fjerdeplads og en andenplads i oktober.

Med dagens 68'er, hvor dagens eneste bogey var et tre-putt på det svære sjette hul, nåede han til -5 samlet, hvilket rækker til en delt 19. plads.

Med syv slag til toppen og en masse selvtillid i bagagen er der rig mulighed for, at han kan hente et nyt, stort  resultat i weekenden.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer