Stort dansk kontingent åbner året i Sydafrika | Golf.dk
Morten Ørum Madsen er tilbage på banen, hvor han triumferede tilbage i 2013.

Foto: Getty Images

Stort dansk kontingent åbner året i Sydafrika

10/01 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Kalenderåret på europatouren indledes torsdag med BMW SA Open Championship. Fem danskere har taget turen til Glendower Golf Club i Johannesburg, hvor Morten Ørum Madsen sent i 2013 vandt sin hidtil eneste sejr på højeste niveau.

Madsen er siden blevet degraderet til challengetouren, hvor han i 2018 skal spille størstedelen af sin golf for andet år i træk. Den mere end fire år gamle sejr, hvor han nedkæmpede verdensstjernen Charl Schwartzel i en direkte duel, giver fortsat adgang til turneringen, men der venter en enormt svær opgave, hvis den mere end 100 år gamle turnering skal generobres. 

Blandt andre skal Madsen i kamp mod vinderen af Den Gyldne Golfbold, Lucas Bjerregaard, nummer 36 på Race to Dubai, Jeff Winther, altid solide Søren Kjeldsen og Lasse Jensen.

En lang række store sydafrikanere er naturligvis også til start i deres nationale mesterskab. Veteranerne Ernie Els og Retief Goosen gøres selskab af Branden Grace, Haydn Porteous Dylan Frittelli og vinderen fra 2016, Brandon Stone.

Og så er der Charl Schwartzel. Den 33-årige majorvinder har vundet otte af sine 11 titler på europatouren i sit hjemland, men det er aldrig blevet til sejr i BMW SA Open Championship. Året efter Madsens triumf blev Schwartzel igen henvist til andenpladsen. Efter 54 huller førte sydafrikaneren med fem slag, men da han lavede to bogeys og en double i løbet af de sidste fem huller på finaledagen, endte det i et omspil, som Andy Sullivan trak sig sejrrigt ud af. Det er første gang, verdens nummer 34 vender tilbage efter det sviende nederlag.

- Det er dejligt at være tilbage. Jeg har ikke været her i et par år. I går var første gang, jeg spillede banen, siden jeg tabte til Andy Sullivan på den katastrofale søndag i 2015. 

- Glimt af de minder viste sig, så det var rart at vende tilbage og spille Pro-Am og lægge det bag mig. 

- Det var en sejr, jeg havde i mine hænder, men i løbet af et par dårlige slag på opløbsstrækningen slap den væk. Det er helt sikkert en af de titler, jeg gerne vil have på cv'et.

Schwartzel er sat i bold med Grace og Ryder Cup-spilleren Chris Wood de første dage. Blandt danskerne har Kjeldsen fået den mest interessante parring. Han får selskab af Goosen og Porteous med start torsdag klokken 06.20 dansk tid.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer