Storsejre i DGU Elite Tour III | Golf.dk
Gustav Frimodt tangerede sin egen banerekord i 66 slag på vej mod sejren i Sorø.

Foto: Pernille Bulskov

Storsejre i DGU Elite Tour III

06/08 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Efter lørdagens to runder var der dødt løb i toppen af damernes tredje afdeling af DGU Elite Tour i Horsens. Mathilde Fredensborg og Louise Markvardsen lå lige i +2, og tre konkurrenter var inden for tre slag af deres delte førsteplads. Det blev endnu tættere under finalerunden.

Karen Fredgaard satte et ambitiøst angreb ind med to tidlige birdies. Markvardsen faldt tilbage med en doublebogey på hul seks. Fredensborg lavede to birdies og en bogey på forni. Cecile Finne-Ipsen meldte sig ind i kampen om sejren med en eagle på hul syv. Marie-Lund Hansen var bundsolid med otte pars og en birdie på vejen ud. 

Alle var med i kampen om sejren med ni huller igen, men da det hele skulle afgøres, stod kun én spiller ud fra flokken. Mens alle konkurrenterne enten trådte vande eller faldt tilbage, fortsatte Hedelands Mathilde Fredensborg fremgangen.

Det blev til en runde i 70 slag, -2, en samlet score i par og en sejr på seks slag. Andenpladsen blev delt mellem Fredgaard, Markvardsen og Finne-Ipsen.

Pigerækken blev vundet af Fie Kjærgaard Olsen i +8 med tre slag ned til Smilla Tarning Sønderby på andenpladsen.

I Sorø var herrerne i aktion, og der endte det med en ligeså overbevisende sejr. Gustav Frimodt og Nicolai Oxenbøll delte førstepladsen i -5 efter 36 huller, men fynboen Frimodt var i en klasse for sig søndag.

Otte birdies lavede han på de afgørende 18 huller, hvilket gav en runde i -5, to slag bedre end nogen anden i feltet. Med en total i -10 vandt Frimodt med seks slag ned til Øxenbøll. Hjemmebanespileren Jonas Larsen sluttede på tredjepladsen i -3.

Drengenes turnering blev spillet i Asserbo, og der sluttede Sebastian Friedrichsen som eneste spiller under par efter runder i 72, 72 og 71. I samlet -1 vandt han med tre slag ned til Frederik Birk Topgaard.

Link til damerne og pigerne
Link til herrerne
Link til drengene

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer