Storm pustede McIlroy omkuld | Golf.dk

Storm pustede McIlroy omkuld

15/01 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Sidst i oktober stod Graeme Storm i det sydlige Portugal med ansigtet begravet i hænderne. Han havde netop misset sit put for par på det 72. hul af Portugal Masters, og det betød, han endte 100 euro fra at beholde sit europatourkort. For en 38-årig med kun én sejr under bæltet kunne det i yderste konsekvens betyde enden på karrieren, men i golf kommer der gerne et ekstraordinært plot fra tid til anden, og det var tilfældet med Storm.
 
Da Patrick Reed ikke følte sig tryg ved at stille til start i Tyrkiet ugen efter, kunne han ikke længere opfylde kravet for medlemskab af  europatouren, hvorfor han blev fjernet fra Race to Dubai og Storm rykket fra nummer 111 til den altafgørende 110. plads.
 
Den ekstra chance var Storm ikke parat til at lade gå til spilde. I december blev han nummer fire i Alfred Dunhilll Championship, og det gik endnu bedre, da europatouren vendte tilbage til Sydafrika efter nytår. Storm, der var tæt på at blive reduceret til challengetourspiller, stod pludselig med et tre slags forspring inden søndagens førerbold ved BMW SA Open, hvor den direkte konkurrent var ingen ringere end verdens nummer to, den firedobbelte majorvinder Rory McIlroy.
 
McIlroy havde ingen intentioner om at lade ”feel good fortællingen” sejre, og han indledte sit angreb på karrierens 14. titel på europatouren med birdies på Glendower Golf Clubs to første huller. Storm svarede igen på hul tre, og duellen skulle helt frem til hul 13, for det var lige mellem slideren og megastjernen.
 
McIlroy ramte fronten, da englænderen begik dagens eneste fejl på hul 14, men den 27-årige nordirer løb selv ind i en bogey på hul 17, da han skulle bruge to slag for at komme på green fra et spejlæg i bunkeren. Dermed var de to lige i -18, mens tredjemanden i bolden, Jordan L. Smith, var et slag længere tilbage. Da alle tre fik par, måtte turneringen i omspil.
 
Storm valgte 3-wood fra tee på det lange par fire hul, mens McIlroy spillede aggressivt med driveren. Anden gang rundt kom verdensstjernen i problemer, men med et mirakelslag fra træerne sneg han sig inden for Storms bold på green, så omspillet kunne fortsætte. Tredje gang slap McIlroy mindre heldigt fra. Igen fandt han problemer højre om fairway, og denne gang kunne han ikke følge Storm op på green. Indspillet endte et par meter fra hullet, og da puttet for par sneg sig venstre om, tilfaldt trofæet Storm.
 
Denne søndag bliver en, som Graeme Storm sent vil glemme, og det samme gælder de tusindvis af tilskuere, som var heldige nok til at overvære denne forrygende start på 2017. Storms første sejr kom for næsten 10 år siden, og han er nu sikret sin plads blandt Europas bedste frem til udgangen af 2018. 
 
For Jeff Winther blev det også en mindeværdig søndag. Den 28-årige dansker havde en vanvittig runde med hele tre eagles på vej mod en 68'er, dagens tredjebedste score delt med en række andre. Det resulterede i et spring frem på 14 placeringer til en delt 13. plads i -11. Ugen bød på fire runder i træk under par for Winther, og det gør ham fortjent til 14.470 euro.
 
Morten Ørum Madsen kan også tage noget positivt med fra Glendower. Et klaret cut og en delt 49. plads giver ikke det store på kistebunden, men i det mindste er der en check til silkeborgenseren, og dem så han ikke mange af i 2016. Den tidligere vinder af turneringen brugte 69 slag søndag. Efter første runde var han tre over par, men i løbet af de næste 54 huller var han -7 takket være 14 birdies og en eagle.
 
I modsætning til de danske kollegaer tumlede Lucas Bjerregaard baglæns søndag. Tre doublebogeys var med til at sende dagens total til 77 slag, så han måtte nøjes med 57. pladsen i -1.   

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:1,573,485
 • Unique Visitor:123,067
 • Registered Users:160,678
 • Unregistered Users:31,227
 • Blocked Users:12,393
 • Published Nodes:15,522
 • Unpublished Nodes:291
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:34.237.138.69
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:8,187
  • This week:96,962
  • This month:380,953
  • This year:1,573,794

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk