Storhed og fald | Golf.dk

Storhed og fald

16/11 - 2016 | Mikkel Ring Christensen

I 2011 vandt Alvaro Quiros DP World Tour Championship. Det var den spanske kanons anden sejr det år, og det var femte år i træk, han hentede en titel på europatouren. Et i bedste fald middelmådigt spil med en wedge i hånden blev opvejet af en enorm råstyrke i teeslagene, som sendte ham til tops i tourens opgørelse over Driving Distance fire sæsoner mellem 2007 og 2011.
 
Derfra lignede det en fremtid med deltagelse i Ryder Cups og alle de største individuelle turneringer spillet kan byde på, men sådan er det ikke gået. Mens den europæiske elite gjorde sig klar til starten på den gigantiske sæsonfinale, som Quiros vandt for fem år siden, kæmpede spanieren for sin overlevelse på touren i Girona.
 
Det så ikke ud til, det skulle komme hertil, da den 33-årige blev nummer fire i Dubai tidligt i år, men ni missede cuts ud af sine sidste 10 turneringer sendte Quiros ned til nummer 134 på Race to Dubai med 70.000 euro op mindstekravet. Det er anden sæson i træk, Quiros slutter uden for top-110, men det er første gang, han ikke har en vinderkategori i reserve.   
 
Torsdag faldt cuttet på Q-School, og med det faldt Quiros også. En samlet score i +6 så ham slutte seks slag fra cuttet og har henvist ham til at bede om invitationer eller spille på challengetouren i 2017.
 
Et sådan formdyk er ikke uden fortilfælde – det er bare golf. Samtidig med spanierens nederlag mistede også Morten Ørum Madsen grebet om den sidste tynde tråd mellem ham og europatouren.
Mindre end et år efter sin debut på højeste niveau vandt Madsen SA Open Championship, og i sine tre første sæsoner på europatouren sluttede silkeborgenseren sikkert på den rigtige side af 111. pladsen på Race to Dubai. Men i 2016 knækkede filmen, og med det ene missede cut efter det andet blev selvtilliden nedbrudt. 

 
17 turneringer i træk blev det til uden weekendarbejde, inden han tog det nordlige Spanien i forsøget på at genvinde en kategori. Det lykkedes ikke, og i 2017 må han ned og vende på challengetouren, hvor han gjorde det så godt tilbage i 2012.  
 
Selvom det ser sort ud, er der ingen grund til at give op for Quiros og Madsen. Der venter en svær kamp, men der er håb forude, og det bedste eksempel finder man i manden, der ligger til at vinde Race to Dubai søndag.


Henrik Stenson nåede fjerdepladsen i verden i 2009, men han skulle helt ned at vende uden for top-200, inden det begyndte at gå fremad igen med sejrene i FedEx Cup og Race to Dubai 2013. I år kom så den forløsende første majorsejr i The Open Championship.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer